Pappa i Köpenhamn får inte se sin dotter simma eftersom han är man – könsuppdelad simning väcker känslor

Mikkel Elsinger hade aldrig föreställt sig att könsuppdelad simning skulle bli ett problem i hans familj med en dotter som simmar, eller att han nu skulle göra ett problem av den simträning som Hovedstadens Svømmeklub arrangerar i det socialt utsatta bostadsområdet Tingbjerg i nordvästra Köpenhamn, men när det framkom att enbart mödrar får se sina barn i vattnet i den könsuppdelade simträningen fick Mikkel nog.

Den 40-årige förskolläraren förklarar att cirka 30% av eleverna på hans arbetsplats har annan etnisk bakgrund samt att föreningslivet i hans ögon på bästa sätt bör slussa in nya medborgare i det danska samhället. Han poängterar också att han heller inte har något emot muslimer. Det här handlar istället om en missförstådd hänsyn som motarbetar integration, där stadens borgmästare genom sin naiva uppfattning bidrager till att skapa parallella samhällen, där vi som samhälle har ett problem när hänsynen går för långt.

Mikkel har så klart helt rätt och vi bör motarbeta alla former av könsuppdelning i den mån det går, annars är vi ute på en farlig väg som leder oss tillbaka till medeltiden med värderingar som inte hör hemma i ett modernt jämställt samhälle.

Självklart ska vi ta hänsyn till och respektera människors olika behov, men det finns gränser – klarar man inte av att acceptera de sociala koder och värderingar som finns i ett västerländskt samhälle med fokus på jämställdhet mellan könen så bör man på allvar överväga att flytta till ett annat land!

Det är helt otänkbart att vi ska acceptera att pojkar uppfostras till att bygga murar mot det täcka könet, men tyvärr bejakas och uppmuntras detta beteende av våra lealösa politiker som är så rädda för att kränka någon att man går med på vad som helst – ytterst beklagligt!

https://www.berlingske.dk/danmark/mikkel-elsinger-maa-ikke-se-sin-datter-svoemme-i-tingbjerg-svoemmehal-for

mikkel

En reaktion till “Pappa i Köpenhamn får inte se sin dotter simma eftersom han är man – könsuppdelad simning väcker känslor

 1. Det är inte okej att kränka muslimer men det är okej att kränka alla andra.
  Varför flyr de sina länder när de vill göra en kopia av sitt land.

  Känns som mer hänsyn tas till gamla och sjuka värderingar. Än dem som vi européer länder har offrat mycket för att få.
  Det är odemokratiskt för dansk lag gäller i Danmark.

  Man har även i Sverige infört badtid för kvinnor.
  Det man borde infört är hygientid för flyktingar, för de duschar inte före bad.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s