Nya bilbränder i natt – en ny svensk tradition?

I natt brann ett tiotal bilar i Östberga och det är andra gången på kort tid – tidigare i juni brann nio bilar under en natt i Östberga, men den utredningen har lagts ned. Bilbränder är numera något som verkar ha blivit en accepterad del av vår nya samhällsbild.

Stackars uttråkade ungdomar som måste roa sig själva genom att förstöra andras egendom. Men så här har det väl alltid varit – jag minns när jag själv gick i skolan och vi inte hade något att göra på nätterna, då fixade vi helt enkelt en bil-bbq så som man gjort i urminnes tider. Eller låg vi kanske hemma i våra sängar och sov på nätterna för att vi hade lite hyfs, lyssnade på våra föräldrar samt hade respekt för lagen?!

Vilken tur att vi har ett så tolerant samhälle som bara låter det här fortgå utan repressalier så att de kan fortsätta med sin skadegörelse på skattebetalarnas bekostnad!

När vi ändå är inne på ämnet bilar och slappt samhälle, så är alla bilmålvakter som varken Transportstyrelsen eller Skatteverket tycks upptäcka i tid i sina system trots att de kostar samhället multum, också ett prekärt problem. Enligt Kronofogden var det sammanlagda skuldbeloppet för de fordonsrelaterade skulderna nästan 1,9 miljarder kronor i början av 2016 – man kan bara fantisera om vad de totala skulderna uppgår till nu.

Varför valde Du Sverige? Enkelt, här finns något för alla – man får pengar för ingenting, man kan bete sig hur som helst utan att få straff, det går att utnyttja systemet till max för egen vinning utan att myndigheter lägger sig i samt det går utmärkt att föra ut och in gods i landet utan att varken myndigheter eller lagens långa arm stoppar oss! Var i världen går det att finna en liknande plats?

#onlyinsweden

https://www.aftonbladet.se/ny…/a/wP9y6L/tiotal-bilar-i-brand

bilbränder.jpg

2 reaktioner till “Nya bilbränder i natt – en ny svensk tradition?

  1. Det är en oerhört farlig utveckling på många sätt.Människor blir apatiska och demoraliserade och det kostar samhället stora pengar i sjukskrivningar och minskad produktivitet.Expressen berättar om en butiksägare i Svedala som stänger butiken pga fyra rån under en månad.Personal mår dåligt och är sjukskriven.Expressen slår samtidigt ett slag för sin ägare och meddelar att Sydsvenskan var först att rapportera om det.I detta enskilda fallet var det säkert Sydsvenskan som var först men tendenserna har varit synliga de senaste tio åren men då brölade Bonniers och deras anhang om ”rasism” när vanliga människor oroade sig för ökad kriminalitet.Vad en oro för ökad kriminalitet har med rasism att göra när alla människor oavsett drabbas förstår inte jag.Det är bra att man rapporterar men man har förtigit verkligheten alltför länge men det är kanske annat ljud nu när det smäller också i de fina kvarteren där journalistpacket bor.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s