Tre personer knivhuggna i London inom ett och samma dygn – Trump kräver att borgmästaren avgår samt kallar huvudstaden för ”Londonistan”

Som jag rapporterat om flera gånger tidigare så har den grova brottsligheten i London fullkomligen exploderat de senaste åren och numera är det knivhuggningar varje dag med mestadels väldigt unga offer. Bara det senaste dygnet har tre personer avlidit i olika incidenter efter att ha blivit knivhuggna i huvudstaden bara minuter efter varandra. Minst 14 personer har gripits i samband med attackerna.

USA:s president Donald Trump kritiserar nu Londons borgmästare Sadiq Khan i skarpa ordalag på Twitter och slår fast att London behöver en ny borgmästare omgående.
”London behöver en ny borgmästare. Khan är usel och det kommer bara bli värre.”
Trump retweetade också journalisten Katie Hopkins kontroversiella kommentar ”Det här är Khans Londonistan”.

Khan är brittisk medborgare och praktiserande muslim med pakistanskt påbrå. Termen ”Londonistan” används ofta på ett nedsättande vis när man refererar till Londons muslimska invånare.

Trumps tweet är den senaste i en lång rad av kontroversiella tweets mellan honom och Khan. Londons borgmästare jämförde den amerikanska presidenten med 20-talets fascister när Trump nyligen besökte landet, varpå Trump svarade med att kalla Labour-partiet för en stendöd förlorare.

Jag tror personligen inte att problemen kommer att försvinna bara för att man byter borgmästare. Det är likt Sverige ett kulturellt betingat problem som byggts upp under lång tid och härrör till decennier av kravlös invandring samt ökat utanförskap. Ignorerar man signalerna tillräckligt länge så exploderar det till slut och man får skörda frukterna av sin oansvariga politik – dit är Sverige nu på väg i hög fart eftersom ingen ids dra i handbromsen.

3 reaktioner till “Tre personer knivhuggna i London inom ett och samma dygn – Trump kräver att borgmästaren avgår samt kallar huvudstaden för ”Londonistan”

  1. Tre personer i London, med 9 miljoner innevånare, alltså nästa samma som hela Sverige. Det känns mer som normalt för Malmö, som har 300,000 innevånare. Problemen i Sverige tycks vara mångdubbelt värre. Kanske ”rensning” är enda botemedlet. Ett grovt brott och hela klanen åker ut inom 24 timmar.

    Gillad av 1 person

      1. Det kanske är att ta i, men jag förstår vad du menar. Det är bara att jag tycker att något liknande kan man även säga om Sverige. Vad vi förmodligen kan vara ense om är att det inte bra som det är, medan myndigheterna trollar med statistik och retorik, och landet accelererar mot avgrunden.

        Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s