Antalet afrikanska migranter har ökat vid gränsen till USA/Mexiko

Vi brukar oftast klaga över att Europa ska ta hand om alla afrikanska migranter när så många andra länder som ligger närmare såväl avståndsmässigt som kultur- och klimatmässigt slipper, men faktum är att man för första gången på läge nu ser en ökning av antalet afrikanska migranter som kommer till gränsen vid USA/Mexiko, vilket överraskat gränspolisen som är mer van vid spansktalande migranter.
Myndigheter både i Texas och Maine flaggar för att man ser en ökning av antalet afrikanska migranter som kommer till USA efter att ha flugit över Atlanten till Sydamerika, där de tar sig till fots den långa vägen till den amerikanska gränsen.
Bara den senaste veckan har gränspolisen i Del Rio stoppat över 500 afrikanska migranter, vilket är mer än dubbelt så mycket jämfört med 211 afrikanska migranter som togs om hand vid den 3.200 kilometer långa gränsen mellan Mexiko och USA under 2018.
Raul Ortiz, chef för den amerikanska gränspolisen vid Del Rio, säger att man ser en ökning av migranter från länder som normalt sett inte rör sig i deras område.
Migranterna i Texas kom främst från Republiken Kongo och Angola, men även migranter från Kamerun har rest upp genom Mexiko och in i USA i större antal än tidigare.
Människor måste verkligen vara desperata när de väljer att ta sig över halva jordklotet i hopp om att skaffa sig ett bättre liv. Det ska bli intressant att se hur Donald Trump svarar på det och om pressen på EU att komma överens om en gemensam asylpolitik ökar.

https://english.alarabiya.net/en/features/2019/06/17/Record-number-of-African-migrants-coming-to-Mexican-border.html

afrika.jpg

En reaktion till “Antalet afrikanska migranter har ökat vid gränsen till USA/Mexiko

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s