Quebec inför slöjförbud i den offentliga sektorn – varför kan inte Sverige följa efter?

Kanadas fransktalande Quebec-provins har röstat igenom en kontroversiell lag som förbjuder religiösa symboler i den offentliga sektorn. Bill 21 vann majoritet med 73 mot 35 under söndagens omröstning.
 
Förbudet omfattar människor som arbetar i olika myndigheter – inklusive lärare, domare och poliser.
 
Regeringen i Quebec har i åratal försökt införa restriktioner för medborgare som bär religiösa symboler på arbetet i ett försök att skapa ett mer sekulärt samhälle.
 
Förbudet har väckt starka reaktioner hos såväl muslimska grupper som samhällsaktivister.
 
Simon Jolin-Barrette, Quebecs migrationsminister, deklarerade under gårdagen att det är legitimt för nationen Quebec att bestämma i vilken form sekularismen gäller på dess territorium och i dess institutioner.
 
Varför det ska vara så svårt för Sverige, ett land som har mer slöjbärande personer av det täcka könet än vissa muslimska länder, att agera är det ingen som vet – förutom att vi har en extremt feg regering som styrs av ryggradslösa individer som drivs av andra krafter än de som ska verka för att upprätthålla demokrati, jämställdhet samt rätten att slippa religiösa symboler i såväl skolan som i den offentliga sektorn. Istället accepterar vi samt bejakar att små flickor skolas in i kvinnoförtryck på daglig basis – helt oacceptabelt!
 
#onlyinsweden
#förbjudreligiösasymboleriskolaochoffentligsektor
 
Qye

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s