Koranlärare slår barn och på Järvaveckan tävlar partiledarna om att helt plötsligt stå upp mot såväl kvinnoförtryck som hederskultur

Att barn far illa är också något som vi får vänja oss vid i det nya Sverige – slöjtvång, hedersmord, tvångsäktenskap, könsstympning och så kan vi även lägga till våldsamma koranlärare på listan efter att barn på koranskola i Göteborg larmat om att en lärare utsatt dem för våld samt kränkande behandling.

Men det är deras kultur och inget vi bör lägga oss i – strutsmetoden är så mycket bättre och har fungerat bra hittills!

I MENA-länder är det heller inte ovanligt att såväl pojkar som flickor utsätts för sexuella övergrepp av koranlärare och imamer som hotar dem till tystnad, men det man inte vet lider man inte av.

Järvaveckan är för övrigt i full gång och både Annie Lööf och Isabella Löwin fokuserade på att mässa om hederskulturen och kvinnoförtrycket tidigare idag – antagligen något som alla partiledare kommer att beröra i sina tal. Bra att de äntligen vaknat efter år av förnekelse – eller handlar det bara om att välja ett lämpligt ämne för att vinna lite godhetspoäng när man riktar sig till en annorlunda politik?! De har ju verkligen inte brytt sig tidigare, så hur trovärdiga är sådana här utspel?

#vemtarbarnensparti

Källa: Omni och GP

En reaktion till “Koranlärare slår barn och på Järvaveckan tävlar partiledarna om att helt plötsligt stå upp mot såväl kvinnoförtryck som hederskultur

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s