Kopior av Koranen förstörda i moské i Bremen

Det är inte bara judehatet som ökar i det allt mer polariserade Europa, utan även muslimer får sin beskärda del.

Den tyska regeringen har fördömt en incident i en moské i den nordvästra staden Bremen i lördags, där cirka 50 kopior av Koranen förstördes. Några sidor ska ha slängts i en toalett. Man vädjar nu om att vittnen till händelsen ska träda fram.

Steffen Seibert, Angela Merkels talesman, uttryckte idag att ”det här är exakt den typ av aggression mot fredligt religionsutövande som vi inte tolererar i det här landet”.

Aiman Mazyek, en prominent tysk muslimsk ledare, menar att händelsen spär på hatspiralen och våldet mot muslimer samt deras moskéer.

Jag tycker att allt hat och våld oavsett vem det vänder sig mot är oacceptabelt, men som våra politiska ledare sår får de skörda och de styrandes ignorans i kombination med en oansvarig migrationspolitik där man inte vågar ställa krav, leder tyvärr till en alltmer destruktiv samhällsutveckling.

http://www.arabnews.com/node/1510016/world

toa

2 reaktioner till “Kopior av Koranen förstörda i moské i Bremen

  1. Det är viktigt att förstå hur ”judehatet” uppstod, och vad jag skriver här är förhandsinformation från de som var med, men inte längre finns med oss. I Tyskland fanns det små radikala och extrema grupper inom den judiska folkgruppen som uppträdde arrogant och provocerande mot andra. De flesta inom den judiska folkgruppen var helt vanliga tyskar, vanligt rejält folk som gjorde rätt för sig, gick till jobbet, och inte störde någon annan. Dessa små radikala grupper uppträdde mot övriga tyskar som en elit klass, ett överfolk som tog sig speciella rättigheter och inte accepterade samhällets regler och uppträdande. Det kom att reflektera, helt inkorrekt, på alla inom gruppen. Hade myndigheterna satt ner foten och, ställt krav, och sett till att de extrema skulle anpassa sig och acceptera samhällets regler, då hade vi aldrig upplevat de tragedier som följde på 40 främst talet. Idag har vi en parallell situation när små radikala grupperingar inom den muslimska folkgruppen uppträder arrogant och provocerande på olika sätt och och kräver att just deras krav skall tillgodoses över alla andras. På samma sätt reflekterar det på alla inom gruppen, tyvärr. Nu skall det bli intressant att se om myndigheterna upprepar tyskarnas misstag och låter det löpa. Myndigheterna måste göra klart för individerna inom dessa radikala grupper att skall dom bo i Sverige är det det svenska samhällets regler som gäller – punkt. Ingen provocerande klädsel, inga krav på specialmat, inga böner på gata som stör, inga böneutrop, inga ”kräkningar”, inga hotelser, städat uppträdande och klädsel krävs, acceptera det svenska samhället som det är, anpassa er – eller stick. SÄPO har börjat sparka ut ett par. Bra blygsam början.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s