Den italienska regeringen tar krafttag mot illegal migration – börjar bötfälla räddningsbåtar som plockar upp migranter

Italiens vice premiärminister och inrikesminister Matteo Salvini visar vart skåpet ska stå i kampen mot illegal migration och den lukrativa människosmugglingen genom att  Italien nu beslutat införa böter för båtar som räddar migranter från havet på upp mot 50.000 EUR. Den nya lagen tillåter även polis som arbetar under täckmantel att utreda möjliga smugglingsoperationer samt tillåter elektronisk avlyssning av misstänkta människosmugglare.
 
Salvini menar att det nu känns som att man tagit ett steg mot att höja säkerheten i landet.
 
Claudia Lodesani, talesperson för Läkare utan gränser är starkt kritisk till regeringens agerande och menar att man sätter människors liv i fara och att Italien kriminaliserar sjöräddning.
-”Att bötfälla en båt-kapten på ett räddningsfartyg är som att bötfälla en ambulansförare som är på väg med patienter till sjukhus. Det är inget brott att rädda liv.”
 
Sedan Salvini tog makten har antalet migranter som ankommit till Italien minskat markant. Totalt har 2.144 migranter tagit sig över Medelhavet till Italien hittills i år, vilket är 85% färre än samma period 2018 och 96% mindre migranter än 2017.
 
Salvini gör så klart helt rätt, för det enda sättet att stoppa migranterna från att göra den farliga resan över havet är att klämma åt människosmugglarna som möjliggör att migrationsflödet till Europa hålls intakt samtidigt som man tjänar grova pengar, utan minsta skrupler för alla döda migranter som man har på sitt samvete.
 
Lodesani är ute och cyklar – hennes organisation samarbetar dessutom med människosmugglare. I en perfekt värld så hade räddningsfartygen plockat upp människor i nöd och kört tillbaka dem därifrån de kom, men nu gör man istället tvärtom och kör dem till Europeiskt vatten. Så länge detta får fortgå kommer den onda cirkeln att bestå – Europa kan inte vara hela världens samvete!
 
#merhjälptillmänniskorpåplatsiställetförattbejakaillegalmigration
 
migr.jpg

3 reaktioner till “Den italienska regeringen tar krafttag mot illegal migration – börjar bötfälla räddningsbåtar som plockar upp migranter

  1. Om en ambulansförare kör en patient till ett annat land för att få gratis vård på andras bekostnad, då borde han väl inte bötfällas. Han borde få ett kännbart fängelsestraff och få betala de kostnader han orsakat. De i ”sjönöd” borde efter internationell lag återbördas direkt och omedelbart till det land dom kom ifrån.

    Gillad av 1 person

  2. Var det inte Läkare utan gränsers eget fartyg som blev stoppat och bordat förra året?

    Människohandel, direkt eller indirekt, är inget LUG skall ägna sig åt alls, då det inte ingår i en läkares uppgifter. ‘Engagemanget’ gör dem till en politisk organisation och inte en renodlad hjälporganisation, som är det egentliga syftet. (Vad är en läkares uppgift? [ret])

    Om de då ens ska snegla åt det hållet, varför hjälper de inte då de personer som inte har råd att fly ifrån genuin missär, i stället för att vara politiskt korrekta, med tanke på att de allra flesta av berörda ‘flyktingar’ bär med sig mobiler etc.? De genuint behövande har konstaterat stora svårigheter, om inte obefintliga, möjligheter till att ta sig till Medelhavet …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s