Det kom ett brev – det börjar bli dags att stå upp på riktigt

Härom veckan kom det ett handskrivet brev som genast väckte min nyfikenhet – det är väldigt sällan man får vackert handskrivna brev nu för tiden. Det visade sig vara från en äldre dam i 80-års åldern bosatt i krigszonen Malmö. Hon och några andra damer följer mina inlägg och berättade att de har bildat en grupp som de kallar för ”Operation rädda Sverige” som syftar till att få folk att reagera på vad som håller på att hända med Sverige. De bifogade en kort sammanställning om vad de kommit fram till hittills och det är en bra början.

Det är glädjande att det finns eldsjälar där ute som är redo att kämpa för att rädda spillrorna av vårt land och som spontant organiserar sig!

Men det är samtidigt tragiskt att pensionärer som passerat 80-strecket med råge, på ålderns höst ska behöva lägga tid och kraft på att återigen stå på barrikaderna och kämpa för såväl kvinnors rättigheter som svenska folkets välbefinnande när vi har välbetalda politiker som är ditsatta för att göra ett jobb som de uppenbarligen inte klarar av!

Jag tycker att våra makthavare bör ta sig en rejäl funderare på vad de egentligen sysslar med. Det har den senaste tiden framgått mer tydligt än någonsin att regeringen misslyckats kapitalt med sitt uppdrag och att deras oansvariga politik nu bidrager till landets förfall, där kommun efter kommun befinner sig i ekonomiskt trångmål samt barnen och våra äldre får betala det högsta priset. Visst har den föregående borgerliga regeringen ett finger med i spelet, men efterträdarna har inte haft en tanke på att dra i nödbromsen för att uttrycka mig milt.

Den grova brottsligheten som de senaste dagarna slagit ut i full blom bidrager också till att väcka allt fler, men vi är fortfarande för många som hellre knyter näven i fickan än att yppa ett ord om vad vi egentligen tycker och tänker utanför hemmets trygga vrå. Det måste bli ändring på det!

I andra länder drar sig inte människor för att kritisera regimen öppet och organisera protester trots att de riskerar både fängelse och ibland sina liv. För det mesta ger det resultat och visar på att den lilla människan är stark när man förenar sig tillsammans med andra för att bilda en stark motpol till korrumperade samt illasinnade politiker som bara har sitt eget bästa för sina ögon.

Det är inte längre godtagbart att sitta på häcken i soffan och hellre slå bort tankarna på att det håller på att gå åt pipsvängen, för det kommer drabba oss alla förr eller senare – gammal som ung och rik som fattig.

Det är naivt att tro att det grova våldet enbart kommer att hålla sig i storstäderna och om polisen inte ens kan kontrollera kriminella gäng nu utan att det går ut över civilsamhället, så kan man bara tänka sig hur det kommer att bli när det är utbrett över hela landet. Vidare behöver vi alla någon gång söka vård, för att inte tala om att vi är i behov av skola/omsorg för våra barn samt så klart önskar vi få en plats på ett hyfsat äldreboende. Hur ska vi ro i land detta om vi låter landet fortsätta att blöda okontrollerat? Hur motiverande är det att jobba och betala skatt när det inte kommer oss till gagn? Det berömda uttrycket ”vad f*n får jag för pengarna?” är lika aktuellt nu som när det sades första gången eftersom det går åt fel håll i en rasande fart. Vem skyddar våra barn?

Vi behöver helt enkelt fler krutgummor och krutgubbar där ute samt så klart många yngre som engagerar sig för landets bästa. Det handlar i grund och botten inte om vilket parti man sympatiserar med, vilken hudfärg man har, vilken sexuell läggning man har eller vilken religion man tillber – vi måste bortse från dessa petitesser och bilda enad front i solidariett mot de styrande för att vädra vårt missnöje på riktigt, annars kommer de fortsätta att trampa på oss. Det räcker inte längre med att skriva av sig på sociala medier utan vi måste ut på gator och torg för att öppet visa att det är nog nu!

#operationräddasverige

8 reaktioner till “Det kom ett brev – det börjar bli dags att stå upp på riktigt

 1. Har de något konkret förslag för att rädda Sverige? I mitt tycke går det åt rätt håll,extremistiska islamister utvisas,skatter höjs och välfärden återställs sakta men säkert.Socialdemokraterna är på rätt väg men visst önsksde man att det gick snabbare.

  Gilla

 2. På vilket sätt går det åt rätt håll. Våra skattepengar går till att finansiera kriminella och illigal människor.
  Samtidigt som våra pensionärer, funktionshindrade och sjuk utesluts från välfärden. Allergiker får inte sina mediciner.
  Men flykt med tre fruar får tre bostadsrätter. Utsatta områden har fått tio gånger mer pengar än andra områden utan förbättringar. Kräver mer pengar för att föda barn och sitta hemma medan Svenska kvinnor ska jobba, sköta barn och hem och försörja hemma fruar från hela världen.

  Höjd pensionsålder och efter 40 år får du 47 procent av lönen fastän du aldrig varit sjuk eller tagit pappaledighet.

  Men flyktingarna får faktiskt mer som aldrig jobbat. Och kan åka halva året till sina hemländer och leva lyx på våra pengar. Och de behöver aldrig vara rädda att inte kunna hämta sin medicin eller laga sina tänder. För de får vi betala till dem.
  Men du som skattebetalare får dra ut dina tänder själv eller låna pengar till det. Om du bara var en vanlig arbetare.

  Gillad av 3 personer

  1. Det tog Socialdemokratin femtio år att steg för steg,med hårt motstånd från högern,att bygga upp välfärdssamhället.Det tog högern endast åtta år att riva och sälja ut välfärden till sina vänner.Att riva går snabbt men att bygga tar tid.Tecknen på att Socialdemokraterna stärker greppet om samhället finns,ser man inte det ser man dåligt.Vi får ett samhälle där statens grepp hårdnar och det är inget särskilt bra men nödvändigt.Folk,fä och ffa företag gavs möjlighet att leva i frihet under ansvar men man klarade inte av det.Mänsklig girighet tog över.Folk behöver en hård men kärleksfull tuktan.Företag skall revideras var tredje månad så att de lever upp till lagkrav.

   Gillad av 1 person

   1. Tyvärr bygger denna välfärd på systemet att plundra de flitiga och arbetsamma och dela ut till de ideologiskt lojala. Nu börjar andras pengar ta slut, de flitiga och arbetsamma är plundrade eller flyr, och det kommunistiska välfärdssystemet närmar sig kollaps.

    Gillad av 2 personer

 3. Modiga gamlingar. Hoppas att de klarar sig utan att komma till skada. När det gäller frispråkiga pensionärer har samhället hur mycket resurser som helst för att kunna bötfälla och/eller bura in dem för HMF. Detta samtidigt som anmälningar mot våldtäkter och tillgreppsbrott läggs på hög för att sedan läggas ned. Fast på kåken får tanterna förmodligen både bättre mat och omvårdnad än vad de skulle fått på äldreboendet.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s