Moderaternas rättspolitiska talesperson ifrågasätter med rätta Morgan Johanssons ovilja att agera

Äntligen en politiker som tar bladet från munnen och frågar vad regeringen sysslar med! Johan Forssell skräder inte orden och säger exakt det jag vill höra – hade han varit partiledare för Moderaterna är det inte omöjligt att man hade lyckats återskapa ett visst förtroende för partiet. MUF:s ordförande Benjamin Dousa kom för övrigt också med ett utspel idag där han kräver att invandrare ska lära sig språket istället för att erbjudas tolk.
 
Problemet är dock att även om det finns många kompetenta Moderat-politiker som vill förändra partiet, så är det som att dunka huvudet mot en vägg när partiledningen driver en helt annan linje i skuggan av Reinfeldtregimen. Det är dessutom alltid lätt att peka finger när man är i opposition, men problemen med migration, integration samt gängkriminalitet fanns även när borgarna styrde landet och inte gjorde dem mycket för att stävja utvecklingen.
 
Men det finns vissa ljuspunkter i nästan alla partier och det är dessa förändringsbenägna personer som vi får hoppas på för framtiden! Den här debattartikeln höjde i alla fall mitt humör några snäpp – åtminstone för stunden.
———————————————
 
”Hur många skjutningar och sprängningar har skett det senaste dygnet? Är jag ensam om att nästan tappa räkningen? I Malmö sköts en man till döds och två personer blev beskjutna. I Stockholm skadades en person allvarligt och senare på kvällen inträffade en ny skjutning i Tensta. I Gottsunda i Uppsala avlossades flera skott i ett bostadsområde. Min frustration över hur kriminella gäng tillåts gripa tag i utsatta förorter, slå klorna i butiksinnehavare och dra in barn och ungdomar i kriminalitet och missbruk är svår att beskriva. Gängkriminaliteten och skjutningarna har blivit en epidemi som måste få ett slut. Nu.
Sverige har sedan en tid tillbaka haft stora problem med brottslighet kopplade till kriminella uppgörelser. Vi har 60 områden som klassas som utsatta och misstron mot samhället är stor. Narkotikahandel bedrivs på öppen gata, koncentrationen av kriminella är hög och handgranater används i både uppgörelser mellan kriminella och i attacker riktade direkt mot polisen. På vissa håll växer parallella samhällsstrukturer fram som på allvar hotar samhällskontraktet.
 
Om min frustration är stor över den här utvecklingen är den samtidigt nästan lika stor över den socialdemokratiskt ledda regering som står handfallen och över ansvarigt statsråd som gång på gång väljer att skönmåla verkligheten framför att se vad som faktiskt håller på att hända med Sverige. Det ska inte finnas någon plats i vårt land för kriminella gäng, upprepade skjutningar och sprängningar.
 
Det har nu gått ungefär ett år sedan justitieministern förklarade att skjutningarna har minskat kraftigt. Och ja, det skedde färre skjutningar förra året. Från 324 skjutningar 2017 till 306 skjutningar 2018. Samtidigt blev våldet grövre och fler personer dog till följd av skjutningar 2018 jämfört med året innan. Om Morgan Johansson vill se det som en framgång får det stå för honom. För mig framstår en sådan hållning som obegriplig. 
 
Socialdemokraterna utlovar gärna krafttag, men alltför ofta visar det sig bara vara tomt prat. I maj frågade jag skriftligen justitieministern vilka åtgärder han var beredd att vidta för att minska de gängkriminellas våldsdåd.
Han svarade mig att bekämpa gängkriminaliteten var en av regeringens viktigaste frågor. Så varför gör du ingenting Morgan Johansson?
 
Nu vänder antalet skjutningar uppåt igen enligt ny statistik från Polismyndigheten. Fler har dött i skjutningar i år jämfört med samma period föregående år. Sprängningarna har blivit fler och nya siffror från Brå visar att det dödliga våldet i kriminella miljöer har ökat kraftigt.
 
Moderaterna driver sedan länge ett stort antal förslag för att ta tillbaka kontrollen från gängen. Dubbla straff för kriminella som begår brott i gängmiljöer, särskilda visitationszoner där polisen ges utökade befogenheter att kunna söka efter vapen, sänkt gräns för obligatorisk häktning från två till ett år, är några av förslagen. Det är också viktigt att skärpa straffen för narkotikaförsäljning och vapenbrott, då gängens uppgörelser ofta inbegriper narkotika. Tyvärr säger regeringen nej till flera av dessa förslag. Situationen är akut och vi är beredda att lyssna på och kompromissa med andra partier. Men vi kommer aldrig kompromissa mot gängen. Ska vi lyckas återupprätta samhällskontraktet krävs handfasta åtgärder som över tid visar på konkreta resultat.
 
Hur många ytterligare skjutningar och sprängningar ska ske innan Stefan Löfven och Morgan Johansson gör vad som krävs?
Av Johan Forssell (M)
Rättspolitisk talesperson”
 
morgan

8 reaktioner till “Moderaternas rättspolitiska talesperson ifrågasätter med rätta Morgan Johanssons ovilja att agera

 1. Titanryggen Ulf är gäst på Bilderberg så det är bara fagra ord.Socialdemokraterna jobbar på och man har redan gjort en del.Samarbetet med SÄPO tycks vara bra och man har som bekant låst in några radikala imamer.Det är en tung uppgift att på många områden återställa samhället efter alliansens härjningar.Man vänder inte ett land satt i misär enkelt.

  Gilla

  1. Samma ”godhetsapostlar” som körde Sverige i sank, kan inte vända landet på rätt köl, menar du alltså?

   Gilla

   1. Man kommer att fortsätta i samma hjulspår.Högern säljer ut ännu mer av våra gemensamma tillgångar,fortsätter att pressa ner löner med importerad arbetskraft så nej,de kan nog men de vill inte.Enligt dem är Sverige på rätt köl.Dimridåer för lugnets skull vill jag kalla det.

    Gilla

 2. Johan Forsell, kan han betraktas som trovärdig?
  Nej absolut inte. Han är en av dessa politiker som är direkt skyldig till att den massiva brottsligheten fått fritt spelrum i landet. En massa tomma ord från Johan Forsell ändrar inte på detta faktum. Han och de övriga i den s.k. alliansen hade åtta år på sig att göra skillnad. Men vad gjorde de? Jo de satt bara och pillade sig i naveln och skrek rasist till de som påtalade och varnade för den eskalerade brottsligheten. Förtroendet för denna typ av politiker, som Johan Forsell, som bajsar en massa ord är sedan länge förbrukat. Johan Forsell hade kunnat göra skillnad, men valde att inte riskera sin egen position.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s