Allt fler ställer sig frågan varför gemene man inte reagerar

 
Många som man pratar med återkommer ständigt till frågan varför inte fler i ens umgängeskrets reagerar över hur Sverige långsamt faller ihop som ett korthus. En blandning av ilska och frustration uppstår hos många när önskat gensvar uteblir. Tyvärr är svensken för feg och oengagerad – man låter hellre landet gå under än att våga ta upp kampen genom att kräva att våra makthavare agerar.
 
Jag själv har varit dålig på att gå på manifestationer och demonstrationer eftersom jag känner att det inte ger önskat resultat. Jag tror mer på organiserad strejk där människor i olika sektorer strejkar på varsin dag, så att det blir genomslag upp till Rosenbad när Sverige plötsligt står still.
 
Under tisdagseftermiddagen idag blockerades trafiken vid Järntorget i Göteborg av sittande demonstranter från miljörörelsen Extinction rebellion, där polisen fick lyfta bort 17 personer som sedan rapporterades för ohörsamhet mot ordningsmakten. Där får man direkt effekt och något sådant hade jag gärna ställt upp på. Tänk om tusentals människor som är riktigt trötta på hur illa landet sköts, skulle organisera sig och genomföra en sittstrejk på en större gata i varje liten håla från norr till söder. Stoppar man trafiken och måste bäras bort ger det garanterat eko!
 
Men så länge viljan saknas hos gemene man att kämpa för våra barns framtid, lär inte mycket hända som för utvecklingen åt rätt håll. Tycka vad man vill om miljörörelsen men de vågar åtminstone stå upp för sin sak och att stå på barrikaderna för att föra fram sitt budskap är inget som skrämmer dem – tvärtom!
 
järn

10 reaktioner till “Allt fler ställer sig frågan varför gemene man inte reagerar

 1. Vi är invaggade i en falsk säkerhet sedan 40-50år tillbaka svårt att se hur det står till med landet av all vänsterpropaganda av massmedia tidningar radio inte minst TV av DDR-modell.

  Gillad av 1 person

  1. Du har exempel just idag i DN, raka, råa, grova lögner när det gäller Hong Kong. ”72 personer har skadats”, lögn, 20, de flesta poliser. ”Demonstranter svarade med att kasta vattenflaskor”. Lögn, med att kasta gatsten och med vässade metallspjut. ”massakern vid Himmelska fridens torg 1989 har raderats ur läroböcker”. Lögn, den amerikanska propagandan har raderas. Det fanns aldrig någon massaker. ”bokhandlare som ger ut regimkritiska böcker har plötsligt ”försvunnit”. Lögn. Dom åkte själva till China och bad om ursäkt för att ha låtit sig luras. ”domstolssystem kontrollerat av den kommunistiska regimen”. Lögn, domstolarna är mer oberoende än i Sverige. ”deltog enligt organisatörerna över en miljon”. Lögn, det var max 240,000 enligt HK polisen. ”knappt några rapporter om demonstrationerna i kinesiska medier alls”. Lögn, Peoples Daily har flera artiklar, och dom är sanningsenliga. ”Tusentals människor, exakt hur många är än i dag oklart, dödades [under DengXiaoping]. Lögn. Däremot dödades 100 miljoner under demokratin Kina och Mao regimen. Dagens media är inte bara av DDR-modell. Man klart överskrider Nazi Tysklands propaganda. Skillnaden är alternativa media och webben. Häng ut lögnarna.

   Gillad av 1 person

 2. Det finns faktiskt bevis att anfalla andra är den bästa taktiken när du gjort något fruktansvärt och vill dölja det. Genom att anfalla kommer fokuset förflytta från din gärning till den du anfallit.

  Och det är den taktiken som politiker används sig av.
  Men när de gjorde massiva nedskärningar på sjuka.
  Använd de sig av
  M ”Det ska löna sig att arbeta”.
  Det tystade alla funktionshindrade och sjuka människor för de skämdes
  för de inte kunde arbeta och fick dem att kännas sig skyldiga. Och vågade inte protestera.

  Politikerna påstod att ”invandring skulle rädda Sverige” och ”den svenska välfärden”
  och alla som sa sa att de kostar. Våldtar och är kriminella.
  Kommer med osanningar.
  Är rasister
  Att bli kallad rasist var som att man hade pesten. Människor blev mobbade. Förlorade jobben och utesluts från massa saker.
  Svenska folket är ”idioter” är så rädda för att bli kallade Rasist att de låter politikerna plundra och förstöra
  Det miljontals Svenskar offrat livet, hälsa och familjer för att bygga upp.

  Politikerna har låtit flyktingarna krig fortsätta här.

  Om man pratar med vänner i EU eller USA. Säger alla att Sverige politiker är värre än kommunister plundrar svenska skattebetalare för att finansiera illigal och galna , kriminella människor. Som kommer hit och kräver massa .

  Är 2015 kommer bli de året då Sverige förlorade sin själ i historieböckerna. Nästa val är det 25 procent muslimer som röstar och hur många köpta politiker vi har .

  Gilla

 3. ”varför gemene man inte reagerar” Svaret på den frågan är kusligt enkel. Av samma anledning som tyskarna inte reagerade mot nazismen, av samma anlednings som sovjetmedborgarna inte reagerade mot kommunismen, italienarna inte reagerade mot fascismen, att taiwaneserna inte reagerade mot Koumintang, trots att 28 miljoner slaktades, att koreanerna inte reagerade mot Japanerna, osv. Orsaken heter förtryck, massövervakning, kontroll, styrning, förtäckta hotelser, påverkan, propaganda, indoktrinering, och förföljelser. Allt detta pågår just nu i Sverige.

  Gillad av 1 person

  1. Det var kineser som slaktades.Taiwaneser blev de först när de flytt till Taiwan.Taiwaner är kineser.F.ö är Taiwan fortfarande inte erkänt som ett eget land och tex är deras valuta inte växlingsbar.Trots det har de byggt upp ett högteknologiskt och supermodernt samhälle som fastlandskina gärna vill lägga vantarna på.

   Gilla

   1. Nja, du måste hålla isär begreppen. Taiwaneser är kineser, en ö-befolkning och urbefolkningen på Taiwan. Dom anser sig själva vara en del av Kina och blir sura om man påstår något annat. Vad vi talar om är vad som kallas 228 massakern när kanske 28,000 personer dödades. Öbefolkningen ansåg att fastlandskineserna som kom och leddes av Chiang Kai-Shek var inkräktare. Mellan 28 februari och 7 mars 1947 genomförde Chiang en utrotningskampanj mot oppositionella, den kallas även “White Terror” . Chiang ansåg att dissidenterna hotade hans enväldes styre, och införde undantagstillstånd, som varade till 1987. Fram till mitten på 80-talet fanns två tydliga grupper på Taiwan, ö-kineserna och fastlandskineserna. Numera har den skillnaden i stort suddats ut. Folken på Taiwan har inte byggt upp något supermodernt samhälle. Samhället är väldigt klassiskt Kinesiskt även idag. Det är USA som byggt fabriker där med USA teknologi för att använda Taiwan som ett brohuvud att göra samma sak på fastlandet. Taiwan är inget annat än ett amerikansk lydrike och slavstat av billig arbetskraft som ekonomiskt och i stor utsträckning politiskt kontrolleras av USA. Kinas teknologi och samhälle är idag betydligt mer avancerat än Taiwan. Det finns inget att ”lägga vantarna på”. Nästan alla kineser, på fastlandet och på Taiwan, anser att Taiwan är en del av Kina. USA motsätter sig en återförening och mutar helt enkelt korrumperade politiker att arbeta för ”självständighet”, i realiteten en annektering av Taiwan till USA. 228 massakern var 1947, kommunisterna utropade Folkrepubliken 1e oktober 1949 i Peking, i november 1949 förstod Chiang att kampen om Kina var förlorad, alla de kommunistiska krigsfångarna som hölls i Shapingba föstes samman och arkebuserades oceremoniellt på platsen. USA vapen användes och USA militären var närvarande, men kunde förmodligen inget göra. Idag finns det ett museum på platsen och ett besök rekommenderas varmt. Museet ligger nära ett av Kinas största universitet, SISU (Sichuan International Studies University)

    Gilla

   2. Karl W,
    Då är du dåligt insatt i hur Taiwaneserna förhåller sig till Kina.Man vill verkligen inte förenas med fastlandskina.Kina gör allt för att trycka bort Taiwan ekonomiskt och ja,Taiwan har och vill ha ett starkt stöd från USA.

    Gilla

   3. Rolf. Jag har bott där, jag har frågat själv, du får sluta och läsa den amerikanska propagandan. Taiwaneserna vill återförenas med Kina, men vill ha självstyre, och det har Peking nu lovat dom. Den lilla USA vänliga politiska gruppen blev nästan helt utraderad i de senaste valen. Det är som vanligt USA som hotar med sanktioner och repressalier om dom återförenas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s