Mamma på barnvagnspromenad blev knivhuggen när hon vägrade lämna ifrån sig sin mobiltelefon

Den 36-åriga sjuksköterskan Christel Stainfield-Bruce, promenerade på Caedmon Road i Islington med sin 3-åriga son som sov i barnvagnen, när en mörkhyad kille som tros vara i 14-16 års åldern kom fram till henne och bad om en vägbeskrivning. Sedan krävde han att få hennes mobiltelefon och när hon nekade knivhögg han henne i låret. Christel knöt en tröja runt låret och ringde ambulans. Läkarna menade att hon hade tur att kniven inte träffade huvudpulsådern.
 
Rånaren flydde från platsen utan att ta hennes mobiltelefon eller väska. Christel är fortfarande chockad efter överfallet.
 
Knivhuggningarna i London har duggat tätt ända sedan början av året och det handlar ofta om unga personer som är såväl offer som förövare. Jag har tidigare skrivit om hur lärare måste följa barn hem efter skolan på grund av att man känner sig orolig för barnens säkerhet. Den brittiska polisen verkar dock stå lika handfallna som sina kollegor i Sverige och har problem att stävja utvecklingen.
 
Christel sammanfattar läget bra:
-”I vilket tillstånd befinner sig ett land när barn orsakar stor skada på människor de inte känner eller har någon relation till? Vad rör sig i deras huvuden?”
 
mor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s