Forskare visar på små följder av invandring – men det gäller att hålla isär arbetskraftsinvandring och flyktingmottagande

Nationalekonomen Joakim Ruist har skrivit en ny bok, ”Global migration”, där hans slutsatser är att de ekonomiska följderna av invandring är små. Invandring leder inte heller till några stora sociala omvälvningar, inte ens i stora mottagarländer som Kanada.

Sverige fortsatte att ha överskott i budgeten till och med under flyktingvågen 2015. Men det är stor skillnad på arbetskraftsinvandring och flyktingmottagande, vilket är en orsak till att Sverige har så låg sysselsättning bland utrikes födda.

Slutsatsen i boken är att migrationen måste kontrolleras eftersom det blivit en politiskt explosiv fråga och Ruist föreslår att länder i Europa ska ta emot flyktingar direkt från flyktingläger nära konfliktområden.
-”Vi skulle kunna säga att nu tar vi emot 10.000 och vi vill ta dem från Jordanien, där vi kan bestämma vilka kriterier som ska gälla.”

Nu är jag ingen nationalekonom, men visst kan man konstatera att Sveriges oansvariga migrationspolitik med ett väldigt högt flyktingmottagande under en längre tid, där man enbart erbjuder fördelar utan några som helst krav på motprestationer eller återbetalning samt man har misslyckats med löftena om att göra flyktingmottagandet till en framgångssaga för landet eftersom människor inte kommer i arbete, försatt oss i den kris vi nu befinner oss i – där kommun efter kommun håller på att krackelera ekonomiskt, vilket medför att de svagaste medborgarna drabbas hårdast.

Jag tycker Ruist förslag är bra, under förutsättning att vi helt stänger gränserna för asylsökande. På så vis är det garanterat riktiga flyktingar vi hjälper istället för ekonomiska migranter. Att helt stänga gränserna och vägra ta emot fler invandrare som många vill, tror jag blir väldigt svårt att genomföra eftersom det inte finns någon majoritet för ett sådan beslut i riksdagen. Det här är en medelväg som borde kunna passa även de mest öppenhjärtade politikerna, men det är samtidigt ett steg åt rätt håll för att återtaga kontrollen över migrationsflödet.

Men att tro att någon i maktposition ska lyssna på vad Ruist säger är nog att hoppas på för mycket – det är Sverige vi pratar om här, ikonen för öppna hjärtan-politik utan ansvarstagande varken för landet, medborgarna eller de man tar hit i en aldrig sinande ström.

https://www.svd.se/sma-foljder-av-invandring-enligt-forskare

ruist.jpg

3 reaktioner till “Forskare visar på små följder av invandring – men det gäller att hålla isär arbetskraftsinvandring och flyktingmottagande

  1. Jag vet inte vad jag skall säga om arbetskraftsinvandring.De är väl ett sätt att få en svag grupp att arbeta för låga löner.I Köpenhamn tex.finns det läger,eller för att tala arbetsgivarspråk,lager med människor från olika länder som förser bland annat byggbranchen med arbetskraft.Stora företag har underleverantörer som startar dotterbolag enbart i syfte att anställa arbetskraft.Efter en tid går man i konkurs och slipper att betala ut löner.Det ser fint ut på pappret med avtalsenliga löner men under ytan är det rena slavarbetena och utnyttjande av svaga människor.Fy fan säger jag och det sker med fack och politikers goda minne.Stoppa all invandring oavsett,det finns arbetskraft redan i Sverige.Vem minns inte hur bärplockare blev lurade på sin lön av svenska företag,bara som exempel som de flesta känner till.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s