Asylansökningar godkänns på löpande band i Nederländerna utan rutinkontroller som en kostnadsbesparande åtgärd – är det därför Sverige ger grönt ljus åt både kreti och pleti?

Enligt lokalpress i Nederländerna har interna dokument avslöjat att man pressat på för att påskynda godkännandet av asylansökningar i landet, men utan de nödvändiga utredningarna och kontrollerna eftersom det anses för kostsamt. Anställda uppmanas också att inte återkalla uppehållstillstånd för de som dömts för brott

En visselblåsare berättade nyligen för en tidning att kriminella eller de som ljugit, felaktigt får uppehållstillstånd. Ett interndokument framhäver till och med den finansiella motivationen för att godkänna så många tillstånd som möjligt.

Rapporten kommer i samband med skandalen nyligen när en holländsk minister aktivt missledde befolkningen genom att presentera friserade siffror för antalet kriminella migranter.

Migrationsminister Mark Harbers avgick under hård press bara veckor efter att hans lögner avslöjades. Det är dock inte första gången som den holländska regeringen försöker undanhålla statistik för kriminella migranter och påstå att man inte har sådan data, trots att polisen sitter på den informationen.

Intressant och det skulle inte förvåna mig om liknande direktiv gått ut till Migrationsverket här i Sverige, vilket skulle kunna förklara varför terrorister och krigsförbrytare fått uppehållstillstånd utan problem. Det är så klart såväl kostsamt som tidsödande att kontrollera hundratusentals individers identitet och en myndighets främsta uppgift är att vara effektiv och kosta så lite som möjligt så varför inte?! In med alla bara, strunt samma om kriminaliteten i landet ökar och medborgarnas säkerhet står på spel – vi ska vara den mest humana stormakten i världen till varje pris!

Oavsett direktiv uppifrån så är det ingen hemlighet att det sitter aktivister på Migrationsverket och godkänner asylansökningar samt att tjänstemän hjälper sina landsmän. En oberoende utredning av Migrationsverkets förehavanden hade inte varit fel!

Dutch authorities fast-track residence permits for criminal migrants

nl.jpg

3 reaktioner till “Asylansökningar godkänns på löpande band i Nederländerna utan rutinkontroller som en kostnadsbesparande åtgärd – är det därför Sverige ger grönt ljus åt både kreti och pleti?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s