FN verkar inte förstå att de genom att pressa på för fler räddningsfartyg i Medelhavet biter sig själva i svansen

Antalet räddningsfartyg som NGO:er basar över har minskat i Medelhavet sedan Italien stängt sina hamnar för migrantfartyg och även andra länder som Malta och Frankrike har dragit öronen åt sig.
 
Detta har varit en mycket bra strategi eftersom organiserad människosmuggling genererar mycket stålar och man samarbetat till viss del med dessa NGO:er som så gärna vill hjälpa människor i nöd. Visst är det tragiskt att människor drunknar på Medelhavet, men det sänder på sikt rätt signaler till migranterna att det inte är värt att ge sig iväg ut på havet i fallfärdiga båtar eftersom det inte finns någon räddning. Till slut kommer polletten att trilla ned och då är det win-win för både Europa och Afrika som faktiskt vill behålla sitt folk på kontinenten.
 
Nu verkar dock FN redo att sätta käppar i hjulet genom att uppmana de europeiska länderna att åter tillåta NGO:ernas räddningsfartyg och öppna hamnarna.
 
”Om vi inte gör något snart kommer det att vara ett hav av blod” menar FN-talespersonen Charlotta Sami. Att otaliga personer redan dött drunkningsdöden på Medelhavet de senaste åren oavsett om det är räddningsfartyg där eller inte verkar oväsentligt.
 
Tusentals migranter står redo att lämna Libyen så fort vädret tillåter och utan räddningsskepp så befarar man att antalet skeppsbrott kommer att öka dramatiskt. Bara de senaste dagarna har nästan 700 personer lämnat Libyens kust. Enligt siffror från UNHCR finns det cirka 60.000 asylsökande i Libyen.
 
Det är de kriminella människosmugglarna som man måste klämma åt och det gör man på bästa sätt genom att inte släppa in migrantbåtarna i hamnarna samt inte ha räddningsfartyg i farvattnet som för migranterna till Europa istället för tillbaka till Libyen, som sig bör när man plockar upp migranter på libyskt vatten. Är det stopp så faller smugglarnas affärsidé och på sikt kommer migranterna inse att det är bättre att stanna kvar i sina hemländer och kämpa, alternativt söka asyl på laglig väg.
 
FN verkar dock inte inse att om man börjar om från början så kommer man aldrig åt problemet utan det blir bara en ond cirkel av alltihop. Jag förstår inte varför inte FN och Europa samarbetar för att se till att hjälpa människor på plats istället för att flytta problemen hit när det är uppenbart att kontinenten inte längre klarar av att hantera det stora inflödet – vi klarar knappt av att hantera de som redan finns här.
 
Men FN har helt klart en egen agenda och den sätter inte det europeiska folket i första rummet samt stjälper mer än de hjälper migranterna!
 
ngo

2 reaktioner till “FN verkar inte förstå att de genom att pressa på för fler räddningsfartyg i Medelhavet biter sig själva i svansen

  1. En korttänkt kvinna som kommer skapa ännu mera döda barn och vuxna som flyter iland utmed Medelhavets kuster.

    Smugglarnas affärsidé försvinner om de grips och straffas hårt, samt att alla illegala migranter återförs till det land de steg i båten ifrån. Även papperslösa kan gripas och återföras. Snabbt kommer ryktet börja gå att illegal migration inte fungerar.

    Resultatet blir då massvis med räddade liv och att fokus kan läggas på riktiga flyktingar och riktiga barn som kan hjälpas lokalt att skapa ekologiskt hållbara samhällen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s