Hur många icke politiskt korrekta gäster bjuds in till Brilliant minds?

Nästa vecka kommer bland annat Gwyneth Paltrow, Barack Obama, Cardi B, Joel Kinnaman och Naomi Campbell till Stockholm för att prata på konferensen Brilliant minds på Grand Hôtel. Även Greta Thunberg kommer att föreläsa. Det går dock inte att köpa biljetter till det exklusiva arrangemanget som arrangerades första gången 2015, utan enbart särskilt inbjudna gäster får komma in – media är inte heller välkomna. Inbjudningarna sammanställs av en kommitté och man riktar in sig på sådana som man hoppas ska ”forma framtiden” – unga entreprenörer, innovatörer och andra inom teknik, mode hälsa, ekonomi och utbildning.

Brilliant minds startades av Spotify-grundaren Daniel Ek och Aviciis förre manager Ash Pournouri med syftet att ge Stockholm ett årligt återkommande evenemang någonstans mittemellan teknik och kultur. På sin hemsida skriver stiftelsen Brilliant minds att man vill förena svenska värderingar med entreprenörskap för att få människor att göra storslagna saker för världen tillsammans.

Stiftelsen Brilliant minds stöttas av några av landets mäktigaste finanssläkter – däribland Wallenberg, Stena Olsson-familjen och Ax:son Johnson. Man har också samarbeten med företag som Kinnevik, Ericsson och BMW. Stiftelsens VD påstår dock att man inte betalar något arvode till de kända gästerna, som deltager i evenemanget för att de gillar värderingarna och det närverk som man för samman.

Det låter fint som snus, men jag hade gärna velat kasta ett öga på gästlistan. Jag är tämligen rätt övertygad om att enbart politiskt korrekta individer bjuds in – särskilt när man betraktar namnen på vissa sponsorer. Det framstår som att man vill forma unga sinnen med ”rätt värderingar” och då kan man självklart inte ha med människor som vågar tänka utanför boxen politiskt sett – oavsett hur driftig och framgångsrik entreprenör vederbörande är.

Det är dessutom intressant att klimataktivisten Greta Thunberg är en av talarna – tydligen behöver dessa briljanta framtidslöften få lite klimatångest med sig i bagaget för att spä på den överdrivna hysterin. Inget ont om henne som person, men man kan också fråga sig på vilket sätt det är positivt att föra fram skolskolk som en bra värdering? För att få ett briljant sinne bör man studera och ta till sig fakta innan man börjar skrika om syndafloden kan jag tycka.

https://www.expressen.se/noje/varldskandisar-till-sverige-for-exklusiv-konferens/

bm

5 reaktioner till “Hur många icke politiskt korrekta gäster bjuds in till Brilliant minds?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s