Nu går drevet och siktet är inställt på att kicka Svalövs starke man

Det är mycket drev just nu – särskilt mot högerpartier. Först var det Lars Adakutsson som beskylldes för Kristdemokraternas ras i valspurten och där den väl planterade meningen ”röstade mot abort 22 gånger i EU” fortplantade sig i folks medvetande eftersom den upprepades otaliga gånger i flera tidningar.Nu siktar man in sig på Sverigedemokraten Teddy Nilsson, kommunstyrelseordförande i Svalöv. Han hade delat ett inlägg där Annie Lööf benämndes som ”folkförrädare”, vilket fått Lööf att gå i taket och som tidningarna inte var sena att hugga på.Det är många som kallat såväl Annie Lööf som Jan Björklund för både landsförrädare och quislingar sedan Januariöverenskommelsen bildades – jag är en av dem – men som folkvald gäller det att vara försiktig med vad man säger eller skriver i dagens samhälle.Nu har tidningen Expo grävt fram ytterligare snaskigheter och man menar nu att Nilsson skrivit ”högerextrema och kontroversiella inlägg”, fast det enligt mitt tycke inte ens borde gå att basera en artikel med nyhetsvärde av dessa fånigheter.Nilsson har skrivit att han vill avskaffa Prideflaggan eftersom den står för exkludering och ifrågasätter heteronormen samt han har i en kommentar svarat bejakande på en användares fråga om han tänkt tanken på att vi kan stå inför ett inbördeskrig.Jag tycker var och varannan person man pratar med nämner ordet inbördeskrig och tyvärr är det ingen omöjlighet att det sker med tanke på att våra styrande gör sitt bästa för att sopa alla problem under mattan istället för att agera. Någon gång kommer bubblan att spricka, det är inte svårare än så, varför det finns fog för att fundera över detta.Alla kan inte tycka om Pride och vad de står för, men jag kan tänka mig att det skapats ett litet horn i sidan för Sverigedemokrater eftersom de i åratal förbjudits att deltaga i Pridetåget och vem minns inte partiledardebatten med den rosa elefanten som fick symbolisera Jimmie Åkesson som inte var välkommen. Dock är det inte så klyftigt att vädra dessa åsikter offentligt om man är folkvald och media granskar just SD-politiker 24 timmar om dygnet.SD är inte mitt favoritparti just nu som jag redovisat tidigare, men jag ogillar drev som skapas utan särskilt mycket kött på benen. Det är uppenbart att man siktat in sig på Nilsson eftersom han sitter i kommunledningen.Problemet som jag ser det är hur partiledningen nu kommer att agera. De sparkar människor för minsta lilla – se exemplet Thoralf Alfsson och säkert kan Nilsson åka för denna petitess. Partiet har inte råd att göra sig av med alla kompetenta personer och jag hoppas att man ignorerar trycket från media den här gången.Det är i sammanhanget intressant att mediadrevet uteblivit mot Socialdemokraterna när SSU uppenbarligen sprider antisemitism. Då räcker det med en ursäkt från förbundsordföranden så är allt förlåtet. Samma sak gäller Socialdemokraternas organisation Tro och Solidaritet med uppenbara kopplingar till Muslimska Brödraskapet, varför lägger inte gammelmedia krut på att sätta ljus på det faktum att brödraskapet har tillgång till regeringens öra?Säkert har även övriga partier en hel drös med lik i garderoben, men som sig bör granskas inte de andra partierna lika hårt utan endast Sverigedemokraterna – samhällets fiende nummer ett – ska ständigt vara under lupp.Grundtesen att granska våra politiker i sömmarna är viktig, men självklart borde samma princip gälla över hela linjen och inte bara ett parti. Men då skulle vi helt plötsligt tala om hederlig journalistik och det var länge sedan den gick i graven!

En reaktion till “Nu går drevet och siktet är inställt på att kicka Svalövs starke man

  1. I folkets medvetande är Annie Lööf en landsförrädare och det har alla rätt att högt uttrycka.Det är bara för henne att invänta lagändtringar så att hon kan straffas rättsligt.Nu och i framtiden kommer Sverige att vara en rättstat och det är bra för Annie Lööf att få komma till domstol och försvara sig.Där kan äcklet inte komma undan genom att be domare och åklagare att ”krypa tillbaka under en sten”.Det finns fler politiker såväl inom Centern som andra partier som måste erbjudas möjlighet att förklara sig och försvara sig.Teddy Nilsson har ingen anledning att be om ursäkt eller vika sig.Jag upprepar,i folkmun är Annie Lööf en landsförrädare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s