Att tro att Moderaterna skulle stå på sig om ett slöjförbud var att hoppas på för mycket

Jag var övertygad om att Moderaterna var på väg mot att kräva slöjförbud för barn, något som jag patetiskt nog tryckte på när jag var på kommunstyrelsens möte härom veckan för att lobba för mitt medborgarförslag om slöjförbud i skolan, men efter att ha läst Ledarsidorna.se idag kan jag bara tungt konstatera att jag kan se mig i himlen efter detta.

Moderaternas integrationspolitiska experter Hamid Zafar och Eli Göndör är nämligen av en helt annan åsikt och anser att en flicka som tvingas bära huvudduk inte kommer att bli mer positivt inställd till majoritetssamhället om skolan försöker tvinga henne att ta av den. Istället tjänar föräldrars tvång att tvinga minderåriga flickor att bära slöja som en trygghet när familjer flyttar över kulturgränser och är inte ett utslag av hedersrelaterat förtryck. Slöjtvång har således inte något att göra med vare sig sexualisering av minderåriga flickor eller hederförtryck om det hålls på en rimlig nivå.

Det är märkligt att andra europeiska länder kan se till barnens bästa och införa förbud såväl i skolan som förskolan, men i Sverige ska vi istället hylla detta kvinnoförtryckande plagg!

Beklagligt att Moderaterna låter dessa medeltida värderingar få styra över partiets politik och med tanke på partiets kräftgång i väljaropinionen så lär inte detta ge Moderaterna en välbehövlig skjuts framåt.

Hur vi någonsin ska få till stånd ett stopp för detta när enbart ett riksdagsparti driver frågan är för mig en gåta och tyvärr kan jag bara konstatera att slöjbärandet på små flickor, som redan är vida urbrett, bara kommer att öka!

Moderaterna och Timbro: Med slöjan, sexualisering och förtryck som kulturell snuttefilt

5 reaktioner till “Att tro att Moderaterna skulle stå på sig om ett slöjförbud var att hoppas på för mycket

 1. Hur gör dessa flickor efter gymnastiken, på min tid i skolan stod vår gymnastik lärare/lärarinna i omklädningsrummet och kom även in i duschen, för att verkligen se till att samtliga duschade efteråt av hygiensjäl.
  Måste skolan förse dessa individer med separat rum, eller fungerar det att dessa duschar med den etniska ursprungsbefolkningen.
  Minns att vi hade mycket kort med tid att duscha för att hinna till nästa lektion med. Ska de då ta på spökskynket på vått hår.
  Med tiden lär det lösa sig själv, då ursprungsfolket går över i kraftig minoritet och den nya adeln tar över omklädningsrummet.
  Vi är flera som letar boende i annat land, för och slippa se på när vårt land går från något det varit, till in i denna nya tid av Sossemodernism.
  Känns konstigt hur Sverige blivit.

  Gillad av 1 person

 2. Blir väldigt upprörd av detta. Hur kan kommunpolitiker tycka att det är ok? Ska Sverige gå 100 år minst tillbaka i tiden, och allt är ok??? Det är inte 100 år utan 1000 år. 😡 Blir helt uppgiven.

  Gillad av 1 person

 3. Låt mig presentera ”spöketlaban” testet ” taaaaadaaaaaa!!

  Ta på dig ett lakan och klipp ut ögon och väck din lover på natten eller tidigt på morgonen utan att berätta innan om din ”överraskning”……tyckte sin lover att det var trevligt eller blev den rädd?

  Eller varför inte gå på middag/midsommarfest/konfirmation/studenten där du är bortbjuden och smyg dig in tyst lakansklädd till gästerna och se om de tycker det är trevligt och uppskattat eller sjukt och konstiskt.

  Eller varför inte gå till jobbet en dag med spöketlabanlakanklädd och se hur många av dina kunder/arbetskamrater som tycker det är berikande och bra och tillför dom något.

  Bara testa……..Vi kanske har fel !……..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s