Det islamfientliga partiet Stram Kurs medförde att muslimer mobiliserade sig i det danska valet och gav De Radikale rejäl framgång

Det konservativa partiet Stram Kurs med Rasmus Paludan utmärkte sig i hela den danska valrörelsen genom att bland annat vilja förbjuda islam. Även om det på valkvällen länge såg ut som om Stram Kurs skulle komma in i Folketinget, så föll de dock på målsnöret.

Desto bättre gick det för De Radikale som tack vare Paludan fått rejäl framgång i valet när väldigt många muslimer gjorde gemensam sak och röstade på De Radikale. Det vinnande partiet Socialdemokraterna måste nu söka stöd åt vänster och det kan ge eko på landets tidigare hårdföra migrationspolitik.

I till exempel ghettoområdet Gellerup i Århus mångdubblades stödet för De Radikale i och med att folk insåg att de måste använda sin röst. Såväl lokala föreningar – där pakistanier, araber och turkar gått samman – som imamer har uppmanat människor att rösta på De Radikale och Enhedslisten, dessutom har budskapet spridits genom sociala medier.
Valkommittén i Gellerup har även varit i kontakt med muslimska föreningar i hela landet och angett tre kandidater som man ska rösta fram.

Intressant att notera och det här påminner en del om det svenska valet, där våra utanförskapsområden dominerades av Socialdemokraterna efter att partiet fokuserat på dessa områden samt till och med stått utanför moskéer och fört fram lögner om sina konkurrenter för att skrämma människor att rösta rätt. Vi ska inte heller glömma klanröstningen i Göteborg där den okända Miljöpartisten Leila Ali Elmi kryssades in i riksdagen.

Med tanke på att den muslimska befolkningen hela tiden ökar så borde denna utveckling vara en fara för framtiden. Den dagen kommer att komma när ett islamistiskt parti vill in i maktens boningar och med hjälp av lite mobilisering så lär det inte vara mycket som stoppar deras framfart. Detta tänkbara scenario borde även oroa Socialdemokraterna vars valboskap lätt kan byta fot och då sitter man inte längre i orubbat bo.

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE11430407/de-radikale-stoevsugede-stemmer-i-bydele-paa-ghettolisten/

muslims dk

4 reaktioner till “Det islamfientliga partiet Stram Kurs medförde att muslimer mobiliserade sig i det danska valet och gav De Radikale rejäl framgång

  1. Ett klart exempel på varför den nuvarande formen av så kallad ”demokrati” inte fungerar. Människor är väldigt enkla att manipulera på grunder som religion, etnisk tillhörighet, känslor, klan och flockmentalitet, eller att sprida falska rykten. Vad vi se är en nästan exakt upprepning av vad som hände i demokratin Kina efter 1912, den gången blev det kedjor av inbördeskrig, och när dom var färdiga hade 100 miljoner fått sätta livet till. Vi får se hur det går för Sverige, men det ser som sagt inte bra ut.

   Gillad av 1 person

 1. Så kan vi uppmärksamma intelligenta muslimer också: En av Radikal Venstres främsta profiler var Naser Khader, som gjort sig känd för sin kritik mot muslimsk fundamentalism. Han hoppade den 7 maj 2007 av partiet och grundade utbrytarpartiet Ny Alliance som nu heter Liberal Alliance och har 7,5% i Folketinget. En dödsstöt för Radikal Venstre och ett lyft för Danmark. En sådan individ skulle vi behöva i Sverige, men det har vi inte fått…än…
  Jag hoppades mycket på Amine Kakabaweh, men hon fegade ur och underkastade sig V:s ledning, istället för att krossa islamist-vurmandet i vänstern.

  Gillad av 1 person

 2. Stram kurs är inte islamfientligt. Det rör sig om sund självbevarelsedrift. Vad är det för positivt för ett samhälle med en vidskepelseideologi som aktivt vill ha kvinnoförtryck, barnmisshandel (omskärelse, klädestvång, tvång att fasta med risk för kroppsskador…). umgängeskontroll, tvångsgifte, aktivt skilja kvinnor från män (flickor från pojkar) m.m.

  Detta har inget att göra i ett västerländsk samhälle. Punkt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s