Pågen väljer att inte expandera sin verksamhet i Malmö eftersom Eon inte kan garantera el till bolaget – Sverige jämförs med U-land

Så kallade klimatrealister, som man helst inte vill låta komma till tals, har länge varnat för att regeringens fanatiska klimatpolitik kan komma att leda till elbrist i Sverige, men regeringen har slagit undan kritiken.

Den 20 maj i år varnade elnätsföretaget Ellevio för en akut elförsörjningsbrist i Stockholm som hotar tillväxten och nu börjar resultatet av regeringens skadliga politik att visa sig när det drabbar företagsexpansioner.

Den skånska brödjätten Pågen har nu beslutat att bordlägga sina planer på att expandera verksamheten i Malmö efter att elbolaget Eon inte längre kan garantera el till bolaget så att det planerade bageriet får tillräckligt med el och det är ett bra exempel på att vi är på väg åt fel håll.

Pågens VD Anders Carlsson Jerndal säger till SvD att strömbrist är något man hör talas om i U-länder.

I april rapporterades det om att elbrist hotar södra Skåne eftersom Eon helt kan tvingas stänga ned elproduktionen i Heleneholms kraftvärmeverk på grund av regeringens extrema klimatskatter, i form av en åttadubbling av koldioxidskatten och en tredubbling av energiskatten för just kraftvärmeanläggningar. Sveriges Radio skriver att Eon stänger ner elproduktionen i Heleneholm redan i sommar eftersom skatterna gör det för dyrt att fortsätta.

Enligt klimatexperten och teknologie doktor Lars Bern handlar dock klimatskatterna egentligen om att politikerna behöver få in mer skattepengar för den alltmer vanskötta ekonomin i Sverige, men eftersom inkomstskatterna redan är på maxnivå så använder man ”klimatbluffen” som en förevändning.

Sug på den till morgonkaffet! Det här känns så stabilt för framtiden… har regeringen sin vana trogen återigen missat att göra en konsekvensanalys?

https://www.friatider.se/br-dj-tte-stoppas-av-elbrist-j-mf-r-sverige-med-u-land

el

6 reaktioner till “Pågen väljer att inte expandera sin verksamhet i Malmö eftersom Eon inte kan garantera el till bolaget – Sverige jämförs med U-land

 1. Det är bara EON som passar på att skrämma folk för att kunna höja elpriserna till tyska nivåer.Det är ju märligt att Sverige och Tyskland samarbetar om en stor kraftledning mellan dessa länder för att kunna EXPORTERA el från Sverige.
  Vem minns inte när mitt i den kallaste perioden kärnkraftsverk skulle repareras eller när dammluckor stängdes för reparation.Allt för att på rena bedrägerierna få upp elpriset.Det passar ju bra att skrämma folk med det käraste de har,brödet.Det vore ju inte lika effektivt för opinionen att hota med att Sandvik eller Autoliv inte kunde pga strömbrist inte längre kunde leverera till bilindustrin.
  Sug på den säger jag.På gränsen till bedrägeri och kloka människor ser ju igenom det utom förstås svältande svenskar.

  Gilla

  1. Nja, det har talats om elbrist från flera håll. Att påtala detta ‘om brödet, blir bara märkligt, eftersom folk kommer ha bröd i affären ändå, även om det så skulle tillverkas utomlands.
   Elbrist kommer snart att råda i landet, när kärnkraftverken stängs av, och när sedan vintern kommer. och elen inte kommer att räcka till, då kommer det klagas.
   Elnätet till Stockholm är också i klenaste laget, och man börjar nu se på alternativet byggstopp.
   Märkligt att elkraften såldes ut, den som byggdes upp av skattebetalarnas pengar, för att vi skull ha billig el, det är ett oerhört svek mot den Svenska befolkningen (skattebetalarna).

   Gillad av 1 person

   1. Just nu byggs det en jättekabel från Sverige till kontinenten över Tyskland.Statliga Svenska Kraftnät(vi skattebetalare) gör de stora och dyra investetingarna och sedan säljer Högern ut billigt till privata företag.(Jfr.hur Danderyd har sålt ut gemensamma tillgångar,högern styr som kanske bekant).,Japp,det är för djä…gt hur högern sålt ut våra gemensamma tillgångar.En skarp vänstersväng kan återta högerns destruktion av vårt samhälle.Det blir ett smärtsamt återtag men vi kan inte vara i klorna på stora multinationella företag.Make Sverige great again! Vänstern är hoppet!

    Gilla

 2. En sak som man kan räkna med är att eftersom elleverantörerna är väldigt få i Sverige så är det sannolikt att man bildar karteller och bestämmer sig för att genom hot driva upp elpriserna.Vi har väldigt billig ström och så klart inser man att det finns marginaler för svenskarna att betala lika mycket som ett i övrigt liknande land som tyskland.Intressant att sk.Sverigevänner som i andra fall är skeptiska nu sväljer allt okritiskt enbart för att få sparka på Löfven.

  Gilla

 3. Dock får man respektera elleverantörerna försök att få upp priserna i Sverige mot bakgrund att man hellre exporterar elen till kontinenten där man får fyra till fem gånger mer betalt än här.På ett sätt är Sverige ett u-land där billiga naturtillgångar som tex vattenkraft eploateras av utländska företag.Nu är det mineralfyndigheter i Skåne som skall projekteras och exploateras av utlndska företag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s