Vad får den nya generationen för snedvriden bild?

Idag har sommarhettan slagit till på allvar och överallt ser man halvnakna människor i sommarkläder. Samtidigt ser man även insvepta tält som numera är en del av stadsbilden i det nya Sverige, så även i Ystad som jag många gånger påpekat och när sommaren knackar på dörren blir det allt mer uppenbart. Nyss såg jag ett barn som satt i en barnvagn iklädd endast linne och shorts medans hans mor var iförd en svart lång heltäckande dräkt och hijab. Jag kan inte undgå att tänka på vad för sorts bild som alla dessa barn till muslimska kvinnor som klär sig ”traditionellt” kommer att få för bild av sitt hemland? De måste ju undra varför alla andra går halvnakna och visar både hud samt hår, medans deras mor och andra kvinnliga släktingar täcker sig fullständigt. Man kan också fundera över vad deras föräldrar svarar när frågorna kommer?De gör det på grund av sin religion som säger att kvinnor måste täcka sig och inte visa mer än fötter och händer, vilket i och för sig är en sanning med modifikation eftersom det inte står någonstans i Koranen. Då torde även följdfrågor uppstå som varför så många andra människor inte tillber samma religion och vad tycker vår gud om det etc. Följden lär väl bli att man i många fall får en felaktig bild av västerländska kvinnor, som lever vidare även som vuxna och dessutom är man så klart trägen att ens systrar ska täcka sig när de lämnar hemmet. Inte konstigt att det blir kulturkrockar och integrationsproblem även för andra och tredje generationens invandrare eftersom den här snedvridna bilden och den kvinnoförtryckande kulturen ärvs vidare i generation efter generation.Jag förstår faktiskt inte hur man kan ta så lätt på det här problemet som våra styrande gör. De här problemet är djupt rotade och kommer aldrig att försvinna helt, men man skulle åtminstone kunna agera mot dessa kvinnoförtryckande plagg som är en del av problematiken genom att införa burkaförbud samt förbud mot slöja på barn under 18 år istället för att bara ignorera problemet som man gör nu.Dessvärre har vi ett helt gäng med syltryggar i riksdagen så jag vet inte om det kommer att bli av inom en överskådlig framtid, men faran med att vänta ytterligare är att det i slutändan kommer att explodera. Det ser man redan i de särskilt utsatta områdena där parallella samhällen växt fram och såväl burka som niqab blir en allt mer vanlig syn. Med den här utvecklingen är det dessutom bara en tidsfråga innan det sprider sig även till mindre städer.Kan de inte bara sluta vela och agera nu?!

9 reaktioner till “Vad får den nya generationen för snedvriden bild?

 1. Ja de flesta kvinnliga lärare i skolan har inte hijab eller abaya, utan västerländsk look. Vad tänker barnen om dessa då? Är en utbildad lärare en hora medan analfabetmorsan hemma är en fin kvinna då? Undrar vilken syn på kvinnor dessa barn får både pojkar som flickor.

  Gillad av 1 person

 2. Spot on!

  Inför burka, nicqab och hijab förbud i de svenska skolorna i.a.f. tills de blir myndiga.
  Kan de göra det i Frankrike så kan vi i Sverige också.
  Det är inte kopplat till religion överhuvudtaget utan bara kulturellt och baserat på traditioner från
  deras hemländer.
  Och indirekt förtryck av kvinnor att inte få klä sig fritt som de själva vill.

  Gillad av 1 person

 3. Jag reflekterade också idag över olika klädval.Såg en kvinna med cigg i käften och tatuerad upp över öroren knuffandes en barnvagn.På motsatt sida gatan gick en propert klädd människa utan någon som helst vulgär klädstil och med slöja.Jag dömde direkt till slöjkvinnans fördel.Den tatuerade sade allt med sin vidriga stil.Tvi för halvnakna tatuerade rökande mammor.Slöjan är en fin accesoar.

  Gilla

 4. Jag möter hellre en kvinna med tatueringar än en kvinna i svart kappa som påminner om döden.
  Och som kanske är is anhängare eller som en ser alla som inte är troende muslimer som orena människor.
  Männen går i korta byxor och flörtar och glor på svenska kvinnor samtidigt som deras fruar ska dölja sig för ingen ska se dem.
  Man får en känsla av att de är medvetna att de inte har moralen natt hålla händerna i styr.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s