Inget land i världen kommer att ha uppnått jämställdhet mellan könen 2030 och Sverige är inte bäst i klassen

En ny mätning som publiceras idag visar att inget land i världen är i närheten av att uppnå jämställdhet mellan könen till år 2030.

Även de nordiska länderna som ligger högt i index skulle behöva göra stora framsteg för att uppfylla de 17 målen för hållbar utveckling som 193 länder skrev under på 2015. Deadline är 2030.

Enligt konstituerande könsindex, lever 2,8 miljarder kvinnor och flickor för närvarande i länder som inte gör tillräckligt för att förbättra kvinnors livssituation.

Kvinnors underrepresentation i parlamentet, löneglappet mellan könen och könsrelaterat våld är några av områdena som alla länder kämpar med.

Enbart 21 länder – med Danmark, följt av Storbritannien i toppen – anses göra goda framsteg. 21 länder ligger också i botten, med Chad på den absoluta bottenplaceringen.

Mer än hälften av länderna gjorde dåligt ifrån sig på specifika områden som att stoppa all form av våld mot kvinnor och flickor, kvinnlig könsstympning samt barnäktenskap. Det är fortsatt massiva problem och inte ens de länder som ligger i topp gör tillräckligt.

De här siffrorna borde generera ett uppvaknande bland världens länder kan man tycka, men tyvärr tror jag inte att det kommer leda till några särskilda insatser – det är trots allt bara kvinnor det handlar om, vilka för det mesta behandlas sämre än hundar i många länder – en kultur som vi även importerat till Sverige. Världens första feministiska regering kan således inte slå sig för bröstet den här gången, men man sopar väl problemen under mattan i vanlig ordning!

https://www.theguardian.com/global-development/2019/jun/03/not-one-single-country-set-to-achieve-gender-equality-by-2030

jämt

3 reaktioner till “Inget land i världen kommer att ha uppnått jämställdhet mellan könen 2030 och Sverige är inte bäst i klassen

  1. Nä men det tar sig sakta men säkert.Aldrig i modern tid har så många kvinnor samtidigt suttit inne för mord.Kvinnor kan också…

    Gilla

  2. Och ingen skall som vanligt ha rätt att bestämma över sitt eget liv, det skall göras av klaner av feminister och besserwissers efter elitens påbjudna värdegrund och åsiktsmall. Har verkligen våld, kvinnlig könsstympning samt barnäktenskap och livssituation något med jämställdhet att göra. Är det inte mer av Mänskliga Rättigheter, förstås – jag är väl medskyldig, jag har alltid underlåtit att göra någon graviditetstest. Varenda gång jag försökt ragga upp en kvinna för en högre position har dom vänt diskussionen och föreslår lättare jobb, färre arbetstimmar, och flextid, gärna med mindre betalt. När man annonserade efter någon till ett välbetalt karriärjobb, som betydde hårt arbete, då kunde man få sådär 600 ansökningar från män, och en från en kvinna. Bra betalt är en direkt oupplöslig funktion av utbildning och hårdare arbete, längre arbetstimma, mer krävande jobb. På Teknis (60 talet) var E och Teknisk Fysik de hårdaste och svåraste utbildningarna. E hade en kvinna, Teknisk Fysik ingen. Däremot var det fullt på K, varför, helt öppet – där är det lättast att få en examen. Beror det på att kvinnor är lata, knappast, snarare smarta. Kina stökade över och dumpade denna ideologiska värdegrund för 50 år sedan. Idag är 50% av studerande på ingenjörsutbildningen kvinnor, och mer än 50% av företagsledare är kvinnor. ”Jämställdhet” fnyser man åt, så lågt vill man inte sänka sig. Man skall kunna bestämma själv, utbölingar skall inte lägga sig i. Problemet med denna kvoterings kultur är att den drar till sig de mest okunniga, obildade och olämpliga som ser sin ”värdegrund” som bästa kvalifikation och systemet en gräddfil till makt, utan att behöva anstränga sig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s