Inte undra på att vi börjar få dåligt rykte utomlands- dårskapen vet inga gränser

Kalmarbaserade bryggeriet Ängöl sålde sitt midsommaröl på Systembolaget förra året, men var tvungna att ansöka om nytt tillstånd i år eftersom det är en säsongsprodukt. Då blev det dock nej eftersom etiketten på flaskan, som föreställer ett sommarmotiv av Kalmarkonstnären Jenny Nyström med ett uppklätt sällskap som leds av en man som spelar fiol och med personer i björkrispyntade roddbåtar på en sjö i bakgrunden, anses strida mot kravet på ”särskild måttfullhet”.

Man får inte koppla alkohol till högtider och
Alkohollagen sätter gränserna för vad man får och inte får avbilda på en ölflaska. Man får till exempel inte ha barn runt en midsommarstång.

Enligt Systembolagets motivering skapar Jenny Nyström-motivet på Ängöls flaska ett ”förhärligande av högtiden midsommar” och de anser att kombinationen av etikett, text på flaskan och namnet Midsommaröl gör att den strider mot den skrivelsen.

Etiketten får inte heller visa situationer där det är riskfyllt att dricka alkohol. Att det förekommer båtar och aktivitet på vatten på bilden menar Systembolagets handläggare visar ”en riskfylld situation” som inte ska förknippas med alkoholkonsumtion.

Kalmarbryggeriet har överklagat beslutet, men även om de skulle få rätt så är det för sent för en lansering av ölet till midsommar.

Jag orkar snart inte mer – finns det ingen ände på galenskaperna i det här landet? Vilken tur att vi hela tiden har staten som kan fatta beslut åt oss eftersom vi själva är så sinnesslöa. Jösses!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/oletikett-stoppas-kanns-godtyckligt

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/oletikett-stoppas-kanns-godtyckligt

4 reaktioner till “Inte undra på att vi börjar få dåligt rykte utomlands- dårskapen vet inga gränser

  1. Kommunismen grundplåt. Eliten skall tänka för massorna som inte anses kunna ta hand om sig själva, så massorna måste övervakas, kontrolleras och styras för deras eget bbästa.

   Gillad av 1 person

 1. Dom tror att de är världen bästa människor. De har gått i högskolan med massa människor utan normalt vett och glömt att 80 procent av svenska folket har gått och utbildat sig i bättre skolor.
  Dagens skolor håller så dålig kvalité om man ser vad barnen lärde sig för 25 år sedan och nu så är utbildningen inte ens 25 procent av vad den var.
  Anledningen till den dåliga skolan är anpassningen nedåt för att flyktingarna ska få godkänt plus att svenska barn får sämre svenska när de umgås med flyktingar.

  Så när våra elever kommer ut till arbetslivet så har de varken Svenskan eller moral och vi kommer se ett ännu vidrigare samhäll och ännu vidrigare beslut i Försäkringskassan och andra myndigheter. För den svenska själen är borta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s