Ännu ett fruktansvärt rasmord i Sydafrika – när ska omvärlden reagera?

Som jag tidigare uppmärksammat pågår det ett raskrig i Sydafrika, men det är svarta mot vita och omvärlden står tyst och ser på.

Otaliga rapporter vittnar om brutala våldtäkter, rån, misshandel och mord av vita invånare i Sydafrika, där gärningsmännen verkar sakna spärrar – hatet mot oskyldiga människor drabbar såväl barn som vuxna av båda könen och det är hudfärgen som är avgörande.

Det senaste mordet skedde i söndags när ett ungt par blev de senaste offren för rasistiska hatbrott. 19-årige Johanco Fleischman och hans 21-åriga flickvän Jessica Kuhn blev brutalt skjutna till döds efter att deras bil fått slut på bränsle nära ett svart område i Johannesburg.

Fleischman hade ringt sin morbror, som var på väg med diesel till hans pick-up, men han kunde inte komma direkt eftersom han var tvungen att hitta ett ställe på vägen för att kunna vända.

Fleischman stod utanför sitt fordon när tre svarta män kom fram och skrek “mlungu” (ett afrikanskt ord för ditt vita as), drog fram pistoler och sköt honom flera gånger. Längre bak på pick-upen satt två svarta arbetare som var anställda av Fleischman, men gärningsmännen lät dem vara eftersom de var av samma ras och de flydde skräckslagna från fordonet.

Minst 14 skott avlossades totalt och Johanco Fleischman blödde till döds på marken. De tre gärningsmännen upptäckte även den vita flickan i bilen och dödade henne med ett skott i huvudet.

I syfte att förstöra bevis, tände gärningsmännen sedan eld på bilen. Omkringboende kom till undsättning men flickan var redan död och Fleischman avled på marken. Det unga parets anhöriga är förtvivlade.

Motivet var uppenbarligen att döda eftersom mördarna inte tog parets smycken, inklusive Jessicas guldhalsband och ring.

Det är rent förfärligt att läsa om hur vita invånare i landet mördas som flugor på grund av sin hudfärg. Ska oskyldiga människor som är födda i samma land som sina mördare bära skulden i evighet för något som hände en gång i historien? Varför tolererar omvärlden att detta får ske?

Men det blir stora rubriker och anses ”väldigt rasistiskt” när skådespelaren John Cleese twittrar att London inte längre är en engelsk stad, för att inte tala om hur ”äckligt” och inhumant det är när USA:s president Donald Trump vill minska illegal invandring genom att säkra landets gränser med en mur.

Jösses, vart är världen på väg?!

‘You white bastards’, then 3 blacks execute young white couple

sydaf

 

4 reaktioner till “Ännu ett fruktansvärt rasmord i Sydafrika – när ska omvärlden reagera?

  1. Det är bara att konstatera att världens ”ledare” är helt tillfreds med dessa sakernas tillstånd eller med andra ord så är de ingenting mindre än förrädare till sina vita väljare!!!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s