Vi är sakta men säkert på väg bakåt både när det gäller jämställdhet och kvinnors rättigheter

Hittade den här fina bilden på supermodellerna Linda Evangelista, Naomi Campbell, Tatjana Patitz, Cindy Crawford och Christy Turlington i dagens Die Welt – fotograferade av den tyska fotografen Peter Lindbergh som startade eran med supermodeller.

Det här påminner mig om mitt glada 1990-tal där sexiga underklädesbilder med Cindy Crawford och Anna Nicole Smith prydde stora reklampelare – allt signerat H&M. Det var på den tiden när vi inte var så förbannat politiskt korrekta och lättkränkta i Sverige – inte som nu när slöja och hijab lyfts fram överallt i media i ett försök att normalisera ett kvinnoförtryckande plagg!

Nu känns det som om vi alltmer är på väg tillbaka i utvecklingen och såväl kvinnors rätt till frihet som jämställdheten har fått stryka rejält på foten. Man får helt enkelt vara glad över att man har upplevt en mer fri tillvaro samt be en stilla bön för att våra barn och barnbarn i framtiden inte ska behöva vandra runt i tält när de ska lämna hemmet. Men med den här utvecklingen och med makthavare som helt saknar ryggrad så ser det inte alltför ljust ut!

Those were the days…

https://www.welt.de/kultur/kunst-und-architektur/plus194448255/Peter-Lindbergh-Angst-abgelehnt-zu-werden-hat-mich-vor-MeToo-bewahrt.html?source=k143_control.capping.news.4.194448255

model

 

 

4 reaktioner till “Vi är sakta men säkert på väg bakåt både när det gäller jämställdhet och kvinnors rättigheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s