Alla tyskar oavsett religion uppmanas att under morgondagen bära kippah i protest mot antisemitismen som ökar i landet

Som jag skrev om häromdagen uppmanade nyligen Felix Klein, den tyska regeringens talesperson för antisemitism, judar att inte bära Kippah utomhus på grund av de ökade hatbrotten mot judar och den stora risken för att bli attackerad.

Som en protest mot uttalandet uppmanas nu alla tyskar, oavsett religion, att imorgon bära kippah som en symbol för solidaritet med det judiska samhället.

Den tyska tidningen Bild har till och med publicerat en utklippbar kippah för läsarna som man kan ladda ner och skriva ut. Tidningen pekar även på det faktum att judar ska behöva gömma sin religion för att kunna känna sig trygga trots att det gått decennier efter Förintelsen, vilket tyder på att vi inte har lärt oss av historien.

Förhoppningen med demonstrationen är att få regeringen att faktiskt ta sitt ansvar för att agera mot antisemitismen istället för att acceptera den.

Eller så kan man göra som Sveriges regering och ignorera problemen så att judarna flyttar självmant – problem solved!

https://www.theguardian.com/world/2019/may/31/germans-urged-wear-kippah-protest-antisemitism

kippah

2 reaktioner till “Alla tyskar oavsett religion uppmanas att under morgondagen bära kippah i protest mot antisemitismen som ökar i landet

 1. Själv har jag en del reservationer när det gäller metoder av konfrontation. Rent pragmatiskt, jag tror det gör saken bara värre, det eskalerar, även om tanken och avsikten var god.

  Gillad av 1 person

  1. Vissa lever på konflikt och lögn.
   1. Judar är oftast mindre ”semiter” mer än kristna och muslimska palestinier är.
   2. Sionister är Israels psykopatiska nazister. Israelerna är uppskrämda och lurade av dem, precis såsom svenskarna är lurade av bankmaffians medier i Sverige.
   3. Problemet med det trångsynta judehatet hos många muslimer kommer av Israels och USA:s beteende i Mellanöstern, samt de öppna gränserna för importen av extrem islamism. Både sionism och extrem islamism har fullt medvetet och okritiskt importerats till Europa och uppmuntrats, fastän vi lever i upplysningens tidevarv.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s