Påven blandar ihop rasism med sunt förnuft efter högerpopulisternas framgångar i EU-valet

Påve Francis varnade igår för den ökade intoleransen och rasismen efter att högerpopulistiska partier skördat historiska framgångar i EU-valet. Marine Le Pen i Frankrike, Matteo Salvini i Italien, Nigel Farage i Storbritannien och Bart De Wever i Belgien är några av de nationalistiska partiledare som hade anledning att fira i söndags natt.

Den internationella migrant- och flyktingdagen är inte förrän den 29 september, men Vatikanen sänder ut påvlig information i ämnet redan nu för att ge vägledning till kyrkans män runt om i världen och som sig bör tänker påven med hjärtat istället för huvudet när han pekar på ”rädslan” för migranter och flyktingar som söker skydd som genomsyrar många samhällen.

”-Tecknen på elakheter som vi ser runt omkring oss ökar rädslan för ”de andra”, de okända, de marginaliserade, utlänningarna. Det handlar inte bara om dem utan om alla oss och om nutiden samt framtiden för mänskligheten. Migranter, särskilt de som är mest utsatta, hjälper oss att tyda tidens tecken. Till viss del är rädslan befogad eftersom förberedelserna för det här mötet saknas och förhållningssättet till flyktingintegrationen är otillräcklig, men problemet är inte att vi är tveksamma eller känner rädsla, problemet är när det tar över vårat sätt att tänka och agera så att det gör oss intoleranta, stängda och kanske även utan att förstå det – rasistiska. Dagens värld blir alltmer elitistisk och grym mot de som är exkluderade och det handlar inte bara om migranter. Krig påverkar bara vissa regioner i världen, men vapnen som används i krigen produceras och säljs i andra regioner som inte är villiga att ta emot flyktingar som producerats av konflikten.”

Jag kan hålla med påven om den sista meningen, men i övrigt svamlar och verkar inte ha en aning om hur dagens flyktingströmmar ser ut, där ”flyktingar” numera är en minoritet som fått ge vika för ekonomiska migranter utan egentliga skyddsskäl. Påven skulle behöva ett wake-up-call som så många andra som inte vågar tänka tanken på varför de nationalistiska partierna egentligen ökar.

Självklart vill människor inte att deras surt förvärvade skattepengar ska gå till att försörja människor och alla deras anhöriga som i grund och botten enbart är lycksökare – det är inte rasism utan en naturlig reaktion på vad som är fel i samhället där politikerna genom att föra en mycket oansvarig politik bär det största hundhuvudet.

Sverige har fullkomligen exploderat av nyanlända som inte bidrager till samhället eftersom de av olika skäl inte kan arbeta – de kan inte språket, många är analfabeter och kvinnor kan inte lämna hemmet utan att se ut som spökplumpen vilket gör att de aldrig kan få ett riktigt jobb. Det är dock inte migranternas fel, utan vi saknar politiker med kurage som slutar dalta och börjar ställa krav på de som kommer hit. Dessutom medför de kraftiga migrationsströmmarna en mycket hög kriminalitet, vilket belastar länderna ytterligare och medför att befolkningen inte känner sig trygga. När ländernas regeringar sedan inte lyssnar på folket utan fortsätter driva igenom sin oansvariga migrations- och integrationspolitik så blir resultatet därefter.

Påve Francis blandar helt klart ihop rasism med sunt förnuft, missnöje, frustration, otrygghet samt en önskan om att ens barn ska få en bättre framtid!

https://english.alarabiya.net/en/News/world/2019/05/28/Pope-sounds-racism-alarm-as-EU-nationalists-win-big.html

påven.jpg

5 reaktioner till “Påven blandar ihop rasism med sunt förnuft efter högerpopulisternas framgångar i EU-valet

 1. ”Sverige har fullkomligen exploderat av nyanlända som inte bidrager till samhället eftersom de av olika skäl inte kan arbeta – de kan inte språket, många är analfabeter och kvinnor kan inte lämna hemmet utan att se ut som spökplumpen vilket gör att de aldrig kan få ett riktigt jobb. Det är dock inte migranternas fel, utan vi saknar politiker med kurage som slutar dalta och börjar ställa krav på de som kommer hit.”

  Det kan jag inte hålla med om att det inte skulle vara invandrarnas fel. Det går att lära sig ett språk om viljan finns, inte perfekt men så att det går att kommunicera. Det går att göra sig anställningsbar om man lägger undan sin vidskepelse (”religion”) när man rör sig ute i samhället, d.v.s. avstår från att klä sig i vissa religiösa utstyrslar som effektivt omöjliggör en anställning. Det går att ge kvinnor en chans att komma ut i samhället om manliga personer i familj, släkt, bekantskapskrets slutar att förtrycka kvinnor p.g.a. sagoboken koranen. Det går att få barn att känna sig fria om föräldrar slutar tvinga dom att bära huvudduk eller att fasta p.g.a. vidskepelse. Etc etc.

  Men visst stämmer det att det finns hundratusentals svenskar som i sina maktpositioner vägrar ställa krav utan stryker alla medhårs. Dessa personer måste bort. Hur vet jag dock ej. Det är en fruktansvärd hjärntvätt som pågår i Sverige.

  Gillad av 1 person

 2. Dessutom kan jag inte hålla med om att det är påstådda ”högerpopulister” som vunnit framgångar. Dessa är politiska partier som värnar om Europa och dess befolkningar. För om det finns högerpopulister finns det också vänsterpopulister. Detta uttryck hörs och syns dock aldrig.

  Uttrycket ”högerpopulist” används av massmedia och politiker i syfte att förlöjliga och framställa dessa partier som något dåligt och ont.

  Gillad av 1 person

 3. Invandrarna är inte så dumma som vi var/är.De inser givetvis att arbeta och betala skatt är ren personlig förlust.Trettio procent av inarbetad lön går till sociala avgifter därav till pensionssystemet och med tanke på hur pensoonerna utvecklar sig är det bättre att skattefritt baka sitt bröd och skattefritt laga sin mat och stanna hemma och sköta barnen istället.Att arbeta för det nuvarande samhället är ren förlust.Jobba mindre och lev på bidrag bör än fler göra.

  Gilla

 4. Föga förvånande, då man bör vara medveten om att påven är anhängare av globalismen och tror på klimathotsmyten. Är det en osund reaktion på att kristendomen tappar anhängare?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s