Judar varnas för att bära kippa i Tyskland när antisemitiska hatbrott fortsätter att öka – såväl högerextrema som islamister pekas ut

Med anledning av de ökade antisemitiska attackerna mot judar har Tysklands regeringskommissionär för antisemitism, Felix Klein, varnat judar för att bära den traditionella kippan.
-”Jag har ändrat min ståndpunkt i jämförelse med tidigare och kan inte rekommendera judar att bära kippan överallt hela tiden i Tyskland. Internet och sociala medier har kraftigt bidragit till den ökade antisemitismen och det har även konstanta attacker på vår kultur. Poliser, lärare och advokater bör utbildas bättre för att kunna identifiera oacceptabelt beteende samt vad som är tillåtet och inte.”
Kleins uttalande kommer bara en vecka efter att Berlins ledande juridiska expert på antisemitism, Claudia Vanoni, uttalat att antisemitism är fortsatt förankrat i det tyska samhället.
-”Antisemitismen har alltid funnits här, men jag tror att det på senare tid har blivit starkare, mer uppenbart och mer aggressivt. Problemet är djupt rotat i det tyska samhället.”

Antisemitiska brott steg med 20% i Tyskland förra året enligt siffror från inrikesministeriet, som anklagade extremhögern för nio av tio fall.
Det faktum att det högerpopulistiska partiet Alternativ für Deutschland kom in i det tyska parlamentet med ledare som ifrågasätter Tysklands försoningskultur för andra världskrigets grymheter, har också bidragit till förändringen.

Det har även anländandet av över en miljon asylsökare från muslimska länder som Syrien, Afghanistan och Irak.

Klein menar att även om majoriteten av de antisemitiska brotten kan skyllas på högerextremister, så är det även en bidragande faktor att vissa muslimer influeras av att titta på särskilda TV-kanaler som för fram en hemsk bild av Israel och judar.
Obehaglig utveckling, men bra att han påvisar att hotet kommer både från högerextrema och islamister.

Meanwhile in Sweden… har vi en regering som vägrar att se kopplingarna mellan radikal islams utbredning och den ökade antisemitismen i samhället. I deras värld finns det bara nazister och högerextremister att lägga skulden på, vilket har fått till följd att många judar lämnat Sverige för att man inte längre känner sig trygg.

Idag är det val till Europaparlamentet – tänk till innan Du lägger Din röst, det är uppenbart att vår rödgröna regering med dess stödpartier inte ämnar driva sådan politik som sätter nationens och kontinentens säkerhet i främsta rummet!

http://www.arabnews.com/node/1502146/world

jew

3 reaktioner till “Judar varnas för att bära kippa i Tyskland när antisemitiska hatbrott fortsätter att öka – såväl högerextrema som islamister pekas ut

 1. Det är intressant att notera att man skriver om det här i såväl brittiska som danska tidningar, men det är enbart i den arabiska som man skriver om att även islamister bidragit till den ökade antisemitismen. De som har mest att förlora på det är de som är mest ärliga.

  Gilla

  1. Värt att påpeka att även de flesta araber tycker mycket illa om den radikala våldsbejakande islamismen. Ett stort antal Imamer gick ju ganska nyligen ut offentligt och fördömde den. De radikaliserade islamister och araber vi får hit är ofta det värsta bottenskrapet från deras egna länder, där dom gjort sig så omöjliga hemma att dom måste fly. De vi får hit är som regel inte alls representativa för sina folk.

   Gillad av 1 person

 2. Kippan har aldrig stört mig personligen, men generellt tyckt jag att man inte skall bära markörer av något slag som skiljer ut en från mängden. Må det vara Kippa, niqab, eller stora skägg. Klär man sig som alla andra och uppträder som alla andra blir man osynlig. Någon gång på tidigt 70-tal var jag i Moskva, det var Sovjet då. Folk kände omedelbart igen mig som utlänning, resultatet var välvilja och massa uppmärksamhet, så för att bli lämnad ifred köpte jag lite begagnade ryska kläder. Nu kände ingen igen mig, och jag blev lämnad ifred och kunde driva runt som jag ville.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s