De svenska prognoserna pekar ut Socialdemokraterna som valets stora vinnare, följt av Moderaterna och Sverigedemokraterna – förhoppningsvis slipper vi både Fi och MP

Ska man tro den danska tidningen Politikens rapportering om resultatet för Sverige i EU-valet, så åker både Fi och MP ut – inte mig emot! Svensk media säger dock att MP har fått ett mandat, så vi får väl se vart det slutar.

Men att Socialdemokraterna skulle bli störst igen hade jag inte trott och det bevisar bara ännu en gång att oavsett om vi röstar för nationen eller för Europa så fortsätter folk att rösta på Socialdemokraterna oavsett vad som händer. Löfvéns regering är enligt mitt tycke den absolut sämsta regeringen som Sverige haft historiskt sett, där både Margot Wallström och Morgan Johansson särskilt sticker ut, men ändå lyckas de bita sig kvar vid makten varje gång!

Men det är bara att gratulera Löfvén för att ännu en gång lyckats ro hem segern med hjälp av skrämseltaktik om hur högerpopulister kommer att förgöra hela kontinenten om de får makt. Det är på ett sätt tragiskt att landets befolkning är så lättlurade och inte klarar av att se igenom dimridåerna – en majoritet verkar dessutom inte tänka längre än näsan räcker!

Tittar man på mandatfördelningen för kontinenten i stort så kan man tyvärr konstatera att även om nationalisterna gjort framsteg både i Frankrike, Belgien, Österrike och Ungern (Italien ingen prognos ännu), så ser makten ut att förbli i Bryssel i ytterligare en mandatperiod. De gröna går dessutom starkt framåt i Europa, vilket antagligen kan skyllas på Greta-effekten och även där fungerar skrämseltaktiken om klimatet klockrent.

Det är svårt att sia om framtiden i det här läget, men just nu ser den åtminstone inte så ljus ut. Vi får se imorgon när alla bitar fallit på plats.

 

https://politiken.dk/udland/EP19/art7222182/Måling-Sverigedemokraterna-går-frem-i-EU-valg?fbclid=IwAR34CxqwVUICp-WC67ue1oKU9z5im-owMzTyyDxRAXrdyK8_LfBz9WPO1Ro

lövet

En reaktion till “De svenska prognoserna pekar ut Socialdemokraterna som valets stora vinnare, följt av Moderaterna och Sverigedemokraterna – förhoppningsvis slipper vi både Fi och MP

 1. Kan bara hålla med.
  (MP) åker dock inte ut, minskar från 4 till 2 mandat, alltid något. Hoppades att dom skulle åka ut.
  (S) ligger kvar på samma mandat, vilket får mig att undra hur folk är funtade. Dom skulle behöva få sig en riktig näsbränna, och att folk sade ifrån, men indoktrinering verkar fungera.
  (L) lyckas hålla sig kvar, vilket var en liten besvikelse för mig. Hoppades på ett annat resultat.
  (M) ökar från 3 till 4 mandat. Lite skumt det också.
  (C) ökade också, från 1 till 2 mandat, vilket för mig känns ännu skummare.
  (SD) ökade tyvärr bara ett mandat, från 2 till 3 mandat, men det var i alla fall positivt. Hade (L) åkt ut, så vet vi inte vart det mandatet hade hamnat.
  (V) ligger kvar på 1 mandat.
  (Fi) åker i alla fall ut, vilket enbart känns positivt.

  Själv undrar jag hur många röster AfS fick, men synd att det inte gick bättre för dem. Dom hade behövts i debatterna i EU parlamentet, men det är nog väldigt långt kvar innan dom blir så stora att dom kan ta sig in i hetluften på riktigt.

  NMR är ännu mindre.

  Debatterna innan valet, har bestått av mycket pajkastning och svartmålning, och mindre om hur dom vill lösa alla problem. Folk verkar inte bry sig, trotts att samhället håller på att krackelera, och det borde göra folk oroliga och förbannade, men så länge folk kan dra ned rullgardinen, ha sitt fredagsmys, titta på Lets dance eller liknande skräp, så verkar dom nöjda. Ganska skämmande faktiskt.

  Le Pen blev större än Macron i alla fall. Det kanske kan röra om lite i grytan.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s