10-årig flicka våldtagen och mördad i Pakistan – myndigheter misslyckas med att skydda barnen i landet

Det är tyvärr inte bara i Indien som man har stora problem med våldtäkter på barn, även i Pakistan behandlas det täcka könet som skräp.

Förra året hittades den 7-årig flickan Zainab Ansari våldtagen och mördad i en avfallscontainer i den östra Punjab-provinsen. Fallet fick stor uppmärksamhet och folk protesterade på gatorna. Nu späs allmänhetens ilska på ännu mer och de senaste dagarna har stora protester genomförts i Pakistans huvudstad Islamabad efter ett liknande mord, som fått många att höja sina röster mot det aldrig sinande våldet och övergreppen. Polisen anklagas för att ha tagit för lång tid på sig med efterforskningar, medan myndigheterna kritiseras för att generellt inte göra något för att skydda barnen i landet.

Farishta Mohmands lik hittades i ett skogsområde nära familjens hem fem dagar efter att flickan försvunnit. Gul Nabi berättar att han gick till polisen samma kväll som dottern försvann, men att polisen väntade fyra dagar med att anmäla Farishta Mohmand som saknad.

Flickans lik visade tecken på våldtäkt och tortyr. Enligt fadern såg det ut som om någon hade hällt syra på henne.

Tidigare i veckan toppade följande hashtags Twitter i Pakistan,
#FarishtaMohmand och #JusticeForFarishta, där tusentals användare kräver att de ansvariga inom polisen träder tillbaka till följd av händelserna.

Protesterna har nu lett till att inrikesminister Ejaz Shah har gett order om att undersöka händelseförloppet och den ansvariga polischefen där Farishta först blev anmäld saknad har blivit suspenderad.

I tisdags meddelade polisen att man anhållit tre personer för mordet, däribland en 14-årig familjemedlem som betecknas som huvudmisstänkt.

Bedrövligt – kommer det sexuella våldet mot barn och kvinnor i dessa länder någonsin att upphöra?

http://nyheder.tv2.dk/udland/2019-05-23-ny-sag-om-voldtaegt-og-drab-ryster-pakistan-kraever-ansvarliges-afgang-fra

barn.jpg

En reaktion till “10-årig flicka våldtagen och mördad i Pakistan – myndigheter misslyckas med att skydda barnen i landet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s