Nederländerna först ut att rösta i EU-valet, men de favorittippade högerpopulisterna rönte inga stora framgångar

Dagens EU-val i Nederländerna sägs vara ett riktmärke för hur övriga medlemsländer kommer att rösta och tyvärr uteblev den förväntade framgången för det högerpopulistiska partiet Forum voor Democratie, som bara ser ut att få tre platser i Europaparlamentet enligt en väljarmätning som utförts av TV-kanalen NOS.

Den stora vinnaren blev istället Frans Timmermans socialdemokratiska parti PvdA, som får fem platser i EU-parlamentet, tätt följt av VVD Liberalerna och Kristdemokraterna som båda får fyra platser.

Förutom Forum får även det gröna partiet på vänstersidan, GroenLinks, tre platser.

Det officiella resultatet publiceras först på söndag och vi får väl hoppas på att den här väljarmätningen innehåller vissa felprognoser. Det vore nämligen oerhört knäckande om det här resultatet står sig och samma mönster följer i alla medlemsländer – inklusive Sverige.

Se nu till att rösta för förändring på söndag och låt er inte skrämmas av hur media och den rödgröna regeringen samt dess stödpartier försöker uppmåla högerpartierna som den stora satan – de kan vara vårt sista hopp!

#röstahögerpåsöndag

Dutch Labour party big winner in EU election, exit poll shows

NL

2 reaktioner till “Nederländerna först ut att rösta i EU-valet, men de favorittippade högerpopulisterna rönte inga stora framgångar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s