De flesta EU-politiker lever i en stor fet lögn

Med snart bara en vecka kvar till EU-valet går kandidaterna till EU-parlamentet nu in i valspurten och ni som inte hunnit tröttna på att se dessa nunor från skyltar/affischer eller höra deras svammel i TV/tidningar, lär få en rejäl dos de kommande dagarna.

Tyvärr har EU-valet inte kommit att handla om de väsentliga frågorna som EU måste lösa, utan istället har det blivit en maktkamp mellan de ”goda” hycklarna som vill fortsätta leva i ett luftslott och bedriva oansvarig politik samt den ”mörka sidan” som enligt meningsmotståndarna består av högerextremister, rasister, nazister och fascister trots att de bara för fram vanliga människors åsikter samt värnar om friheten.

Jag tycker att hela EU-valet allt mer påminner om en stor fet lögn, där politiker gör sitt bästa för att ballongen inte ska spricka. Oavsett hur mycket svensk media och vår rödgröna regering försöker föra fram klimatfrågan som den viktigaste frågan i EU-valet, så har undersökningar visat att det är migrationsfrågan som är den absolut viktigaste frågan för Europas folk. Om vi ser tillbaka några månader så har migrationsfrågan även stått överst på våra EU-parlamentarikers lista och även EU-ledare som Merkel och Macron har ansett att det varit dags att dra hårt i tyglarna. Jag vet inte hur många EU-möten som skett där man diskuterat hur man ska strama åt migrationspolitiken och säkra Europas gränser – visst har man varit oense om hur det ska ske, men andemeningen har varit densamma bland Europas ledare – det vill säga öppna hjärtan-politiken ska upphöra!

Men nu när valet står för dörren och maktpositioner står på spel så har spelplanen plötsligt ändrats – nu är det ”vi mot dem” som gäller där blott de partier som media stämplar som ”högerextrema”, trots att de i realiteten enbart är realistiska, vågar hålla fast vid sin åsikt om vad Europa måste göra för att rädda kontinenten. Ändå är det dessa partier som enligt prognoserna kommer att gå starkt framåt och bilda en kraftfull allians som förväntas bli en av de största grupperna – det vill säga en riktig maktfaktor, av den enkla anledningen att deras budskap är precis vad det europeiska folket efterfrågar med mer självbestämmanderätt, mindre invandring och ett stopp för islamisering samt fokus på att bevara kristna värderingar.

Därför ter det sig som rätt patetiskt att se såväl svenska som utländska EU-kandidater samt så klart ländernas ledare utmåla dessa partier som farliga populistiska krafter som kommer att förgöra Europa om de får makt samtidigt som de frågar sig varför dessa partier växer så kraftfullt. Hade de bara ägnat fem minuter åt att på riktigt tänka efter vad det beror på och särskåda vad de själva erbjuder för alternativ, så hade kanske polletten fallit ned, men tyvärr står man hårdnackat fast i sina positioner och skapar än mer polarisering samtidigt som man tappar röster.

Den dagen man på riktigt börjar lyssna på folket istället för att vara styrda marionetter som agerar enligt någon annans destruktiva agenda, kan man börja driva ärlig politik och först då förtjänar man folkets kärlek. Det ser jag dock som en utopi och därför kommer väljarna att fortsätta strömma till ytterlighetspartierna!

lie

11 reaktioner till “De flesta EU-politiker lever i en stor fet lögn

 1. Ja bokstavligt talat lever de i en stor fet lögn och Peter Lundgren(SD) är ett bra exempel.Den tjockisen hade aldrig ens kommit upp i en lastbilshytt.Feta såser och fina presenter från lobbyisarna i EU.Tvi!

  Gilla

   1. Grabben skulle må gott av en fastemånad.Tjockisar drabbas förr än senare av cirkulationsrubbningar och tar i onödan upp sjukvårdsresurser.Rökare och överviktiga borde teckna tilläggsförsäkringar för det är inte rätt att människor som efter bästa förstånd skall vara med och betala för ett dåligt leverne.Jo,det är relevant att diskutera Peter Lundgrens fetma i ett vidare perspektiv.Han får statuera exempel på hur fetma påverkar negativt.

    Gilla

  1. @ Rolf
   Med ditt andra inlägg så bekräftar du återigen vilken vidrig och föraktfull människosyn du har. Sätt på dig dumstruten, ställ dig i skamvrån och skäms människa!

   Det är minst sagt synnerligen märkligt att det bara är jag och Peter Nyberg, som reagerat över Rolfs vidriga texter. Vad anser ni andra som läser här? Varför reagerar ni inte? Har ni måhända samma vidriga människosyn som Rolf? Om inte, varför ingen reaktion?

   Gilla

   1. Jag har blockerat honom en gång i tiden, men sedan låtit honom hållas. Vi har ingen Facebook-censur här, så även om jag inte håller med honom alltid så lägger jag inte alltför mycket tid på honom.

    Gilla

   2. @jennypiper6
    För allt i världen blockera inte fanskapet med de extrema åsikterna. Låt alla se vilken idiot vi har att göra med.

    Gilla

 2. Tack och lov börjar folk att inse vilken stor lögn EU är! Om EU skulle vara för ett bättre Europa, varför är det då plötsligt så viktigt att släppa in en aldrig sinande ström av arabiska män, som ska försörjas av skattebetalande européer? Vi har ju länge sett hur mycket skada många av dem har åsamkat våra länder!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s