Det var i Milano man skulle ha varit idag när Salvinis allians presenterade sig på allvar

Regnet strilade ned över Milano från en blygrå himmel och det enorma torget framför stadens gotiska domkyrka fylldes av ett hav med paraplyer i olika färger. Men Matteo Salvini, Italiens inrikesminister och tillika partiledare för Lega, lyckades med snillrik retorik få det dåliga vädret att förvandlas till ett positivt varsel för de högernationella partierna, däribland Dansk Folkeparti, som denna lördag samlats för att bekräfta deras allians innan valet till Europaparlamentet.

Salvini skrädde som vanligt inte orden.
-”Regnet rensar luften på samma sätt som förrädarna mot nationernas Europa – Angela Merkel, Emmanuel Macron och Jean-Claude Juncker – snart kommer de att sköljas bort av europeiska institutioner. Vi är inte högerextremister, rasister eller fascister! Extremisterna är dem som har regerat Europa i 20 år och som har fört européerna in i en katastrof av åtstramningspolitik samt en migration utan kontroll. Skillnaden mellan dem och oss är att vi ser framåt, medan de har varit upptagna med att se bakåt och varna för dåtidens spöken eftersom de inte har förstått framtiden.”

Även franska Marine Le Pen från Rassemblement National höll tal och manade på alla upp till kamp mot globaliseringens onda vindar samt till försvar för en europeisk civilisation byggt på kristendomen, upplysningstiden, Notre-Dame, Il Duomo, Da Vinci och Jeanne D’Arc.
-”Det är ett historiskt ögonblick. Idag lägger vi grunden till en demokratisk revolution och vi vill kunna säga till våra barnbarn att vi var närvarande. Den 26 maj tar vi makten och ger den tillbaka till folket!”

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Anders Vistisen menade i sitt tal att det är dags att göra rent efter Merkel, Juncker och Macron.

Vilka partier är då med i den nya alliansen?
Nio partier har officiellt tillkännagivit att de vill vara med i den EU-skeptiske högergruppen.

Dansk Folkeparti (DK)
Frihetspartiet (ÖST)
Alternative für Deutschland (TYS)
Lega (ITA)
Sannfinländarna (FIN)
Rassemblement National (FRA)
Vlaams Belang (BEL)
Sme Rodina (POL)
Estlands Konservativa Parti (EST)

Dessa ledare har förstått vad det handlar om och säger precis det man vill höra, medan det känns som att Sverige står kvar på kajen – rejält akterseglade!

Som bekant har Sverigedemokraterna tackat nej till Salvinis allians, vilket är ytterst beklagligt – tänk vad taggade stora delar av svenska folket hade varit om Jimmie Åkesson stått där som en av talarna i Milano! Nu finns dock inget svenskt riksdagsparti med och enbart Alternativ för Sverige har sagt att man med glädje skulle ingå i koalitionen om man kommer till Bryssel, men det krävs rejält med vind i seglen för att klara detta.

Man får väl njuta av detta på håll istället och hoppas på att dessa modiga ledare kan uträtta underverk i Bryssel – de är trots allt ett av de sista existerande halmstråna!

https://www.berlingske.dk/europa/hoejrenationale-fester-i-rensende-regn-nu-skal-der-goeres-rent-efter-merkel

salv.jpg

En reaktion till “Det var i Milano man skulle ha varit idag när Salvinis allians presenterade sig på allvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s