Med nio dagar kvar till EU-valet tvålar Salvini till Merkel och Macron

Italiens inrikesminister Matteo Salvini ger svar på tal efter att den tyska kanslern Angela Merkel deklarerat att hon inte tänker låta Salvinis parti Lega samarbeta med henne i Europaparlamentet.

Merkel exkluderade möjligheten för en allians mellan hennes partigrupp European People’s Party (EPP) och samtliga höger- och antietablissemangpartier.
-”Enbart migration är tillräckligt för att visa varför vi aldrig skulle öppna upp för Salvinis parti.”

Merkels hårda ton upprör dock inte Salvini, som aldrig har uttryckt någon önskan att alliera sig med den tyska kanslern. Istället har han bjudit in Ungerns premiärminister Viktor Orban, som starkt motsätter sig Merkels öppna-gränser-policy att bli en del av Salvinis allians.
”Vi vill inte ha något att göra med Merkel och Macron som har förstört den Europeiska Unionen. Vi vill ha ett Europa som är fritt från de byråkrater, bankmän och finansiärer som har ruinerat Europa i alla år”.

EU-valet hålls den 23-26 maj och såväl EPP-gruppen som vänsterfalangen Socialist and Democrats (S&D), förväntas förlora sin majoritet i EU-parlamentet. Brexit Party och Salvinis koalition med Europe of Nations and Freedom är istället de som enligt prognosen förväntas vinna majoritet.

Tänk så enkelt allt var om man kunde rösta direkt på Salvini istället för att lägga sin röst på ett halvdant svenskt alternativ som inte kommer att ha något att säga till om, särskilt inte när Sverige alltmer som det svarta fåret i EU som ingen vill ta i med tång, men tyvärr får man anpassa sig till den bittra verkligheten och försöka göra det bästa av situationen. Det intressanta är trots allt inte det svenska resultatet, utan vad som händer i EU efter valet och det kan få stor påverkan på det lilla enfaldiga kungadömet i norr!

https://www.rt.com/news/459593-salvini-merkel-europe-destroyed/

macron

4 reaktioner till “Med nio dagar kvar till EU-valet tvålar Salvini till Merkel och Macron

 1. Jag vill ha Swexit och röstar på AfS och hoppas att tillräckligt många gör det så de får plats(er) i EU parlamentet.
  Nej till EU var självklart för mig redan vid folkomröstningen om medlemskap eller inte. Folkföraktet och ”friktionen” mellan medlemsstaterna har bara tilltagit sedan dess.
  Vi ska skapa våra lagar själva och förhandla handelsöverenskommelser själva vilket ger möjligheten att öka handeln med före detta sovjetstater, Kina, Indien med flera vilket kommer att gynna Sveriges ekonomi.

  Gillad av 1 person

 2. Ja, redan vid Folkomröstningen om EU medlemsskap visade Svensken hur korkad man är. Över 50 % sa Ja, och fortfarande är det nästan lika många som ser mest fördelar.

  De mest obegåvade påstår att man blev ”lurad” av Politiker och Media etc, vilket alltså understryker att Svensken är både döv, blind, feg och outbildad utöver att man är omåttligt korkad, alltså.

  Vid tidpunkten för omröstningen så borde det funnits tillräckligt många som upplevt och känt till Tyskarnas mentalitet och anat oråd, men icke.

  EUs tillkomst är det näst sämsta som inträffat efter andra Världskrigets slut. Det värsta var när ockupationen av Tyskland upphörde…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s