Nya lagar mot sexuella trakasserier i Saudiarabien fick snabbt effekt – ett av världens mest kvinnoförtryckande länder värnar mer om kvinnors trygghet än Sverige

Saudi Arabien har fått nya lagar mot trakasserier och i veckan som gick blev det upp till bevis för den nya lagstiftningen med två separata incidenter som publicerades online, vilket resulterade i att de två förövarna i 20-årsåldern kunde gripas inom 24 timmar.

Den första incidenten ägde rum i onsdags kväll i Alkhobar, när en kvinna blev såväl sexuellt som verbalt trakasserad när hon körde sin bil. Kvinnan spelade in incidenten medan mannen hotade henne att han skulle öppna bildörren om hon inte klev ut. Kvinnan postade videon på sociala medier, men har inte gjort någon officiell anmälan. Hon ville att videon skulle bli viral så att mannen kan arresteras och hon blev inte besviken på regeringen för nu har åklagaren utfört en arresteringsorder på mannen ifråga.

I Dammam blev en kvinna sexuellt förolämpad när en man tryckte sig mot henne bakifrån när hon handlade i en affär i lördags och incidenten fångades av butikens övervakningskamera. Mannen arresterades omgående efter incidenten.

Sociala medier gick varma av reaktioner när de båda videofilmerna cirkulerade och många saudier uttryckte förakt mot förövarna som man menar bryter mot vad Islam lär ut.

Fascinerande att ett land som Saudiarabien, där kvinnoförtrycket är vida utbrett, ändå hanterar kvinnors trygghet bättre än i Sverige. Filma kräken, publicera online, grip förövaren samt in med dem bakom lås och bom – färdigt! Men inte i Sverige där är det fritt fram att sexuellt trakassera samt våldtaga värnlösa kvinnor bäst man vill utan att få straff och oftast lyckas man inte ens få fast förövarna eftersom man inte publicerar varken signalement eller bilder/filmer. Tragiskt!

#onlyinsweden

http://www.arabnews.com/node/1496251/saudi-arabia

harrass

3 reaktioner till “Nya lagar mot sexuella trakasserier i Saudiarabien fick snabbt effekt – ett av världens mest kvinnoförtryckande länder värnar mer om kvinnors trygghet än Sverige

  1. ”ett av världens mest kvinnoförtryckande länder” The paradoxala är att de flesta i Saudiarabien ser landet som ett av de mest skyddande av kvinnor. Genom att kvinnan skall gå klädd i burka och alltid i sällskap av en man som har till uppgift att beskydda henne är kvinna skyddad. Svenskar håller naturligtvis inte med, men Saudiarabien är heller inte Sverige. Det är en fråga om att förstå, inte att hålla med.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s