Dåliga nyheter för Europa – Merkel sitter kvar till 2021

Tysk media har i flera månader spekulerat i huruvida den tyska kanslern Angela Merkel ska avgå tidigare. Igår deklarerade Merkels arvtagerska Annegret Kramp-Karrenbauer att hon inte kommer att söka toppjobbet innan Merkels uppdrag går ut 2021.
 
AKK tog över som ledare för CDU i december förra året, medan Merkel uttryckte att hon ville fullgöra hela mandatperioden 2017-2021 eftersom regeringen blivit vald för en hel period och landets invånare förväntar sig att de politiska företrädarna tar uppdraget på allvar. AKK menar att hon därför lagt ned planerna på att försöka ta över partiledartröjan tidigare. CDU kommer istället arbeta fram en ny politisk plattform och nominera sin ordförandekandidat hösten 2020.
 
I det kommande EU-valet den här månaden kommer partiets stöd att testas och det invandringskritiska partiet Alternativ für Deutschland (AfD) förväntas gå starkt framåt.
 
Trist för tyskarna att de får dras med kvinnan som försatt Europa i sank i ytterligare två år och självklart dåligt för oss övriga européer som just nu inte behöver en stor bromskloss i EU-parlamentet.
 
merkel

3 reaktioner till “Dåliga nyheter för Europa – Merkel sitter kvar till 2021

    1. Förre kungen Gustaf VI Adolf hade mottot ”Plikten framför allt”. Löfven har uppenbart valt ett liknande motto ”Makten framför all”. Brukar vi inte kalla sådan makthavare diktatorer och betrakta dom med avsky. På något sätt speglar detta fullt ut vad som pågår i Sverige. Forna tiders makthavare, politiker och ministrar, var ärliga och pålitliga människor man kunde lita på. Dom kunde ta beslut därför att dom såg det var ärligt och riktigt, inte bara därför att det gynnade deras egen åsikt, ideologi eller plånbok. Tiderna har ändrats, därför behöver vi ändra på systemet så vi kan sparka ut det oärliga med omedelbar verkan.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s