Nu kommer det krav på att bensinpriset måste höjas istället för sänkas på grund av klimatet

Varför är man inte förvånad? Efter att Bensinupproret fått hundratusentals personer att kräva sänkt bensinpris, växer nu en annan grupp fram som vill göra tvärtom och höja priset för bensin – nämligen Bensinupproret 3.0 där 35-årige Erik Jensen från Lund är initiativtagare till gruppen som på en vecka samlat runt 2.000 personer.
-”Vi är inte oförstående för de problem som finns för människor på landsbygden, men för klimatets skull måste man höja priset, inte sänka. Syftet är att samla människor som anser att priset på bensin och andra drivmedel från fossila bränslen måste höjas snarare än sänkas för att vi ska kunna ställa om till ett mer klimatvänligt samhälle.”
 
Dessa drygt 2.000 personer bor troligtvis inte på landet och är inte beroende av bilen, därför vet de inte vilka djupa hål det gräver i plånboken varje gång man måste tanka bilen!
 
#onlyinsweden
 
jensen

3 reaktioner till “Nu kommer det krav på att bensinpriset måste höjas istället för sänkas på grund av klimatet

  1. Lösningen borde väl vara enkel, förbjud dessa 2,000 att köpa bensin, eller något fossilt drivmedel, och spärra dom från att använda det genom att åka med något fordon eller fortskaffningsmedel som direkt eller indirekt drivs av fossilenergi.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s