Kvinnor uppmanas sexstrejka i protest mot abortlagar

Skådespelerskan Alyssa Milano har skapat en storm i sociala medier efter att ha uppmanat kvinnor att ansluta sig till hennes sexstrejk för att protestera mot de strikta abortlagarna som röstats igenom i USA. Nyligen blev Georgia den fjärde staten som det här året förbjöd abort efter att hjärtaktivitet upptäckts på fostret, cirka sex veckor in i graviditeten och då har många kvinnor inte ens upptäckt att de är gravida.

Milano twittrade att kvinnor bör sluta ha sex ”tills vi får vår kroppsliga autonomi tillbaka”.

Milano hänvisade till historiska händelser där kvinnor använt sig av sexprotester för att få igenom sin vilja – t.ex. Iroquois (indianer) som på 1600-talet stoppade oreglerad krigföring samt kvinnor i Libyen som 2003 sexstrejkade för att få stopp på inbördeskriget.

Skådespelerskan Bette Midler ger Milano sitt fulla stöd, men hos konservativa och liberaler råder det delade meningar. De konservativa prisade henne för att främja avhållsamhet, medan liberaler säger att hon driver tesen att kvinnor bara har sex som en tjänst åt män.

Milano säger att hon inte bryr sig om kritiken utan att hennes budskap fått effekt och folk pratar om det pågående kriget mot kvinnor. Hur länge sexstrejken ska pågå är dock oklart och Milano själv vet inte när hon ska börja ha sex igen.

Jag håller definitivt med om att den abortgränsen var extremt låg och så tidigt vet man knappt att man är gravid, så protester finns det helt klart fog för. Dock är jag inte övertygad om att en sexstrejk kommer att påverka politikerna att ändra sig, vi lever ju som bekant inte längre i forna tider där sexutbudet var begränsat och man kan klara sig länge genom ombesörja det själv… men visst kan initiativet få uppmärksamhet för att folk börjar prata om det och på så vis kan man påverka politikerna. Vi får väl se hur det urartar sig.

https://www.theguardian.com/world/2019/may/11/alyssa-milano-sex-strike-protest-republican-abortion-bans

milano.jpg

6 reaktioner till “Kvinnor uppmanas sexstrejka i protest mot abortlagar

 1. Det är jättebra att de sexstrejkar när de ändå inte kan ta ansvar för sina handlingar.Abort är något fruktansvärt och skall i normala fall vara förbjudet.Ett barn tillhör INTE kvinnans kropp och hon har därmed INTE rätt att bestämma över det ofödda barnet.

  Gilla

 2. Jämlikhet skall det vara, utom då milisen bestämmer annorlunda. Jag har alltid sett barn som en del av en familj, men förstås, jag har väl passerat ”Bäst före” datum.

  Gillad av 1 person

 3. Har tänkt i andra banor ett tag.

  Tänk om alla [‘farliga’] vita medelålders män satte igång att strejka och lägga ner verksamheter fullt ut. Hur länge skulle belackarna klara sig …?

  Gillad av 1 person

 4. Det går inte att kommentera i inlägget om Alabamas förslag till ny abortlag så jag gör det här och frågar mig och dig varför det ofödda barnet skall straffas enbart för att det kommit till genom våldtäkt? Det går att adoptera bort det till kärleksfulla människor.Det är dags att lagen ändras så att ett foster har grundläggande rättigheter och betraktas som en självständig varelse.Enbart abort av medicinska orsaker skall vara tillåten.Kvinnan måste fråntas möjligheten att lagligt få ta livet av det ofödda barnet.Ofödda barn är inte en kroppsdelbsom tillhör kvinnan.Tvi för abort!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s