70 imamer i 35 länder fördömde terror och extremism samt uppmanade muslimer att förenas mot de som försöker slå in kilar

Vi brukar ofta efterfråga fördömanden från muslimer av terrordåd som utförts av islamistiska extremister och i fredags kom det faktiskt, när 70 saudiska imamer i 35 länder runt om i världen genomförde en fredagsceremoni där man fördömde extremism och våld.

Det internationella projektet som den saudiska regimen står bakom, syftar till att föra fram islams värderingar av måttlighet och tolerans samt hjälpa muslimer att upplysa dem om deras religion.

Under deras predikningar tryckte imamerna på vikten av att fasta, be och läsa Koranen under den heliga månaden Ramadan samt uppmana muslimer över hela världen att förena sig mot de som önskar skapa uppdelningar av de troende. Många Tv-kanaler sände ceremonierna och mottot var att hjälpa till att förena muslimer under mottot samt tillbakavisa all form av extremism och terrorism.

Bra initiativ, men jag tycker mig fortfarande sakna ett resolut avståndstagande från muslimska organisationer i Sverige, men det kanske bara har gått mig förbi.

http://www.arabnews.com/node/1495816/saudi-arabia

arab

2 reaktioner till “70 imamer i 35 länder fördömde terror och extremism samt uppmanade muslimer att förenas mot de som försöker slå in kilar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s