Spansk jihadistcell ordnade finansieringen genom skattebedrägeri i Danmark – hur mycket sådant sker i Sverige som är ett paradis för jihadister?

En spansk jihadistcell finansierade sig själv genom skattebedrägeri på kyckling ost och choklad som sålts i Danmark.

Terrorcellen har samlat in minst åtta miljoner Euro sedan år 2005 och spenderat pengarna på att skicka 24 marockaner och två spanjorer till Syrien, Mali och Libyen för att slåss för terrorgruppen Islamiska Staten. Sex medlemmar av cellen greps redan år 2014 och en rättslig utredning om gruppens aktiviteter är fortfarande på gång.

Genom jihadister i Danmark kunde gruppen knyta band med 42 huvudsakligen danska företag och lyckades under flera år att placera sina medlemmar och supportrar i seniora företagspositioner. Terrorcellen utnyttjade kryphål i europeisk lag för att inte betala mervärdesskatt (moms) på matvaror som såldes av företagen genom ett komplext nätverk av skalföretag.

Varje år förskingrar kriminella grupper 50 billioner Euro på momsbedrägeri i EU, pengar som är avsedda som statsskatt.

Något säger mig att detta har skett och antagligen fortfarande sker även i Sverige, särskilt med tanke på alla jihadister vi huserar. Jag brukar fråga mig hur det kommer sig att vi inte har upplevt fler terrordåd i Sverige med tanke på att vi har så många extremister att Säpo tappat räkningen, men här har vi kanske svaret – de är vilande terrorceller som fungerar som en sorts sambandscentral för utländska terrorceller som vill finansiera sin terrorverksamhet.

https://www.thelocal.es/20190508/danish-vat-food-fraud-funded-spanish-jihadi-cell-report

IS

3 reaktioner till “Spansk jihadistcell ordnade finansieringen genom skattebedrägeri i Danmark – hur mycket sådant sker i Sverige som är ett paradis för jihadister?

 1. Sverige är troligtvis en av jihadisternas baser.Till det,en hittills medioker tillsyn från myndigheter har gjort att det plockats ut många olagliga momsmiljoner.Det skall sägas att även stora fina och välrenommerade företag skickar samma lastbil med samma last kors och tvärs i Europa allt i syfte att blåsa så många länder som möjligt på moms.Jag förstår inte hur fan det är möjligt att tillsyn är så obefintlig?!

  Gillad av 1 person

  1. Det har lite med någon moms att göra. Sveriges agerande är redan något av ett skämt, ett land dit radikaliserade terrorister och deras ledare kan fritt komma att vila upp sig, få medicinsk och psykologisk hjälp nästan gratis, träna och ladda upp för nästa uppdrag, fritt ge stöd till andra radikala, allt medan att rikligt avlönas av det svenska bidragssystemet på skattebetalarnas bekostnad och åtnjuter uppmuntrande tillmälen från stora lokala media som står den svenska regimen nära. Sjukare kan det nog knappas bli.

   Gilla

 2. Vi vet med största möjliga sannolikhet att det pågår i Sverige. En tjänsteman på Migrationsverket utfärdade ju nyligen en öppen inbjuda till alla Kinas muslimska terrorister att komma till Sverige och leva på bidrag. En gång i Sverige behöver dom inte ens identifiera sig, och dom skyddas mot all insyn genom att dom klassas som ”flyktingar”. Att övervaka eller granska dom kallas ”flyktingspionage” och straffas med fängelse. Inte nog med det, Sverige finansierar denna terrorism med det svenska bidragssystemet. Dom behöver inte vara självfinansierade. Svenska media som står den svenska regimen nära, MSM, stöder dom systematiskt med propaganda genom att stämpla alla åtgärder för att begränsa eller eliminera deras verksamhet som etniskt och religiöst förtryck.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s