Det finns fog för ett bensinuppror, men budskapet är att de som bor på landet får skylla sig själva

Det har väl inte undgått någon som kör bil att priserna på bensin just nu är uppe på rekordnivåer och att tanka bilen gräver ett rejält hål i plånboken.

Aftonbladet har i några dagar haft artiklar i ämnet, där man bland annat tar upp ”Bensinupproret” som startats av en privatperson som fått nog och upproret har fått stort genomslag.

Men AB-skribenten Malin Wollin har skrivit en ovanligt korkad ledare där hon lyckas få med både vita män och Greta. Med sin text som har rubriken ”Därför väljer jag att skratta när 115.000 män rasar mot bensinpriset”, förminskar hon både initiativtagaren Janne Berglund och alla de människor som väljer att protestera mot de alltför höga drivmedelskostnaderna.

”Men jag frågar er, kära, begåvade läsare, hur kan det finnas någon tid att driva med Greta Thunberg och hennes kamp, när det finns 115 000 karlar som mobiliserar mot höjda drivmedelspriser á la ”Nu får det vara nog”? Det är inte en mänsklig rättighet att leva på landet. Det är givetvis väldigt trevligt att människor vill det, jag är själv uppvuxen där, men det är ett val som sedan förbränningsmotorns födelse innebär att man måste förhålla sig till priset på bensin.”

Jag håller med en 23-årig tjej som uttalar sig när hon säger ”det är inte så att vi nöjesåker” för vi som bor på landet behöver använda bilen för att ta oss någonstans – till exempel arbetet, skolan och affären. Vad är det egentligen som man vill uppnå här i Sverige med höga bensinpriser samt en önskan om att vi ska skrota alla bilar? Vill politikerna att alla ska bosätta sig i städerna och cykla överallt? Hur ska det i sådant fall gå till när vi redan nu har bostadsbrist? Vad ska alla vi göra som inte ser Greta som vår tids Messias och tycker att det finns annat att opponera sig mot än klimatet?

I Sverige vekar det dock vara förbjudet att opponera sig mot allt annat än klimatet som mer och mer börjar påminna om ett sektliknande beteende. Oviljan mot vita män lyser igenom det mesta numera och män som vill protestera mot orättvisor gör bäst i att vara tysta. Vårt enda alternativ verkar vara att ställa vårt hopp till Greta Thunberg, skrota bilen, bosätta oss i staden och bli veganer!

12 reaktioner till “Det finns fog för ett bensinuppror, men budskapet är att de som bor på landet får skylla sig själva

 1. Janne Josefsson har ju uttryckt att det finns ett klassförakt på tidningsredaktioner.Tilläggas skall att det tycks finnas ett särskilt förakt mot landsbygdsbefolkningen.Stockholmare är ett generellt ett djävla pack,glöm inte att Stockholmare anser att de är smartaee än lantisar.
  Sen kan jag tycka att det är bra att försöka styra utvecklingen mot mindre utsläpp och kanske skatt är en möjlighet.

  Gillad av 1 person

  1. Du har ju aldrig lyckats framställa dig som seriös, och misslyckats även denna gång.
   Du borde undersöka hur många inflyttade lantisar det är idag, som tär på Stockholms resurser, inom alla områden.
   Jag vågar påstå att det idag finns fler av dessa än genuina Stadsbor.

   Du är inte ensam om att slinta med pennan, det finns ju oxå obegåvade politiker, som anser att man blir äkta Svensk bara genom att åka Tunnelbana och det är så du fungerar.
   Norrlänningar som flyttar till Huvudstaden blir ”ett jävla Pack” över en natt..

   Höjd skatt dämpar självfallet utsläppen, men ökar ”insläppen”, vilket är syftet med höjda skatter…enbart!

   Gilla

   1. Sviker man sin hembygd och frivilligt permanent flyttar till stockholm är man vrickad.Titta på Annie Lööf !

    Gilla

   2. Lösning? Insläppen < utsläppen. För att uppnå en balans måste insläppen begränsas alternativt måste sysselsättningen öka genom fler kvinnor i sysselsättning före/efter inte fler än ett barn. Jämlikhet mellan könen är ett måste!

    Gilla

 2. Vill politikerna att alla ska bosätta sig i städerna och cykla överallt? Hur ska det i sådant fall gå till när vi redan nu har bostadsbrist?

  – Svaret på första frågan: Sverige ligger i framkant med att anpassa sig till FN:s Agenda 2030. Det ‘frivilliga’ avtalet som man skrev under utan någon utredning (innehåller runt 80 ‘förbinder sig att’, vilket är allt annat än frivilligt). Troligt svar på den andra, är att de inte bryr sig. De har lättare att agera i kaos – ‘splittring och erövring’ (divide and conquer).

  Gillad av 1 person

  1. ”Vill politikerna att alla ska bosätta sig i städerna” Det är definitivt inte vad dom vill. Vad dom vill är att alla skall plöja omkring i 2.5 tons fossilbilar för då får dom in mest pengar. Det är så dom agerar, även om retoriken låter annorlunda. Jag kollade. Elmopeder i Sverige kosta tio gånger vad dom kostar i tillverkningslandet Kina, Kinas elbilar är förbjudna i Sverige, och de eldrivna fossilbilarna kostar tre gånger så mycket. Skillnaden är knepiga skatter och avgifter. ”Bensinpriset har inget att göra med skatter”. Grövre lögner är svåra att hitta.

   Gilla

 3. ”Men jag frågar er, kära, begåvade läsare, hur kan det finnas någon tid att driva med David Trump och hans kamp, när det finns 115 000 kvinnor som mobiliserar mot höjda lattepriser á la ”Nu får det vara nog”? Det är inte en mänsklig rättighet att dricka latte. Det är givetvis väldigt trevligt att människor vill det, jag är själv uppvuxen på det, men det är ett val som sedan kafferkvarnens födelse innebär att man måste förhålla sig till priset på kaffebönor.”

  Gilla

 4. Våra politiker anser att vi vanligt folk kan gå eller cykla.
  Medan de åker taxi. Bilar. Flygplan på våra skattepengar

  Men när de är miljövänliga. Så låter dem oss betala extra saftigt för deras låtsas resor mellan
  Stockholm och ute dasset.
  Mp anser ju vi har råd att finansiera hela världens behov. Vi alla svenskar är ju så rika som Joakim von anka .
  Vi badar i pengar fast än vi har flest fattig pensionärer i Norden.
  Så är det när politiker lever i en fantasivärld och där vi skattebetalare får stå notan för deras lyxliv.

  Gillad av 1 person

 5. ”Vad är det egentligen som man vill uppnå här i Sverige med höga bensinpriser”. Enkelt, mer pengar i kassan så man kan spendera mer på massinvandring, bidrag, egna förmåner, feta löner och egen pension. Man koncentrerar sig på att beskatta det som folk inte kan undvika och smita från genom att inte använda det. SVT/SR är ett typsikt exempel. Folk slutade att använda det och då slapp dom avgiften, så vips, då blev avgiften en skatt som ingen kan undvika. Snart får vi nog bosättningsskatt (polltax), rösträttsskatt, levnadsskatt, skatt å mänskliga rättigheter, och varför inte åsikts-skatt och yttrandefrihets-skatt. ”bosätta oss i staden och bli veganer” Fortsätter det i den nuvarande riktningen blir det nog mer som att bo i grottor och tugga rötter.

  Gillad av 1 person

  1. Momsbedrägerier ger stora pengar väldigt snabbt.Ett annat bedrägeri är exportkrediter avseende livsmedel till länder utanför eu.Vanligt bedrägeri inom den sektorn är att för varje last i verkligheten skriver man fem gånger så mycket på frakthandlingar.Ingen tycks reagera över att en enda lastbil på papper har lastat 150 ton.Maxlast 25.Detta bedrägeri är det i huvudsak svenska företag som ägnar sig åt.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s