Minikjolar, kuddar och tygkassar med motiv från Auschwitz stoppades från försäljning

En minikjol med motiv från Auschwitz som såldes på Red Bubble, en amerikanska online-marknadsplats för självständiga designers, har väckt ont blod.

Kjolen som kostade 30 £ föreställde ett svartvitt foto av flera skorstenar i Auschwitz och det fanns även kuddar för 34 £ som var dekorerade med ett foto av järnvägsspåren där människor transporterades till koncentrationslägret. En tygkasse för 12 £ fanns också till försäljning med en bild av Auschwitz elektriska staket med orden “Attention! High voltage! Risk of death!” skrivna mitt över på tyska.

En talesperson för Auschwitz-Birkenaus minne och museum kritiserade webbsidan.
-”Tror ni verkligen att det är acceptabelt att ni säljer produkter som kuddar, minikjolar eller tygkassar med bilder av Auschwitz – en plats där en enorm tragedi skedde med över 1,1 miljoner dödsoffer? Det här är både störande och respektlöst.”

Red Bubble svarade på Twitter genom att medge att varorna inte var acceptabla och att de omedelbart skulle ta bort dem från försäljning.

Märkligt att man ens tog in dem till försäljning från början och hur tänkte egentligen designern? Osmakligt!

https://www.independent.co.uk/news/world/europe/auschwitz-skirts-redbubble-nazi-concentration-camp-museum-poland-a8904676.html

kjol

2 reaktioner till “Minikjolar, kuddar och tygkassar med motiv från Auschwitz stoppades från försäljning

    1. Hammaren och skäran kom till 1917 efter den ryska revolution och symbolisera ett fredligt samexistens och union mellan landsbygd och stad och bönder och fabriksarbetare. Den var del av Sovjets flagga från 1955 till unionen Sovjet upplöstes men används än idag. Den förekommer mycket sparsamt även i dagens Kina, men nästan enbart i historiska sammanhang. Hakkorset förekommer inte i Europa av välkända anledningar, men är fortfarande en mycket vanlig religiös symbol i Asien.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s