Ingen skolavslutning i kyrkan för att barnen inte ska påtvingas religiösa inslag, men att religion redan finns i vår vardag och accepteras gör att det framstår som lite dubbelmoral

Ikväll berättade två av barnen att man pratat om skolavslutningen i deras klasser och det verkar återigen bli avslutning på skolgården – de har nu inte haft skolavslutning i kyrkan på 2 år, men i praktiken är jag en av få föräldrar som bryr sig. Äldsta sonen ifrågasatte varför ingen vill ha det i kyrkan, men när jag förklarade att man ska hålla isär skola och religion samt att det enligt Skolverkets regler inte får förekomma religiösa inslag i utbildningen så hörde jag själv hur den förklaringen ekade ihåligt.
 
Enligt lagen är det tillåtet för alla förskolor och skolor att anordna samling i en kyrka eller någon annan religiös lokal i samband med avslutning eller en högtid som advent, så länge det inte förekommer några religiösa inslag som bön, välsignelse eller trosbekännelse. Men ändå är det så många skolor som numera tagit avstånd från denna vackra tradition och hellre håller avslutningen utomhus eller i skolans lokaler. Många föräldrar uttrycker också att man inte vill att deras barn ska utsättas för ”religiösa påtryckningar” och att det därför är bättre att man inte har skolavslutningar i kyrkan.
 
Men det är tydligen helt i sin ordning att religiösa inslag ändå förekommer och accepteras i skolans värld om man ska se krasst på det. Många barn och en del lärare bär till exempel slöja och annan religiös klädsel i skolan, bönerum förekommer samt på en del håll serveras det både halal- och kosherkost. Är inte det religiösa inslag i skolvärlden?
 
Barnen ser på Lilla Aktuellt i skolan varje vecka och de brukar berätta om reportage där de visar många flickor som ”har sådana där saker på huvudet”. Mina barn påtvingas alltså religiösa attribut i undervisningen eftersom Sverige av någon anledning accepterar att unga flickor ska ha slöja i skolan, trots att det handlar om kvinnoförtryck och inget fritt val.
 
Jag ser det som propaganda för att normalisera saker som inte hör hemma i ett demokratiskt och jämställt samhälle. Det sker en sorts hjärntvätt av våra barn och även om jag gör mitt bästa för att intala dem att det är naturligt att vara naken, så kommer de troligen som vuxna tycka att det är normalt att små flickor går omkring i tält, badar i burkini samt att böneutrop förekommer i våra städer. De kommer heller inte att önska att deras barn ska ha skolavslutningarna i kyrkan eftersom de själva aldrig upplevt det.
 
I grund och botten borde alla religiösa attribut vara förbjudna i skolan oavsett religion – sådant får man sköta privat! Men hela tiden gör vi undantag samtidigt som vi tar avstånd från våra kristna värderingar.
 
Det är på ett sätt en mycket sorglig utveckling som jag starkt motsätter mig, men det är ett kraftfullt maskineri som används för att påverka folket i rätt riktning – uppbackat av media och det har stöd av en majoritet av befolkningen så tyvärr tror jag inte att vi kommer att kunna förändra det som redan påbörjats. Men vi ska självklart försöka påverka och ifrågasätta så mycket det går, även om uppförsbacken är enorm. Att bevara våra traditioner är något som borde ligga alla varmt om hjärtat!
flagga.jpg

2 reaktioner till “Ingen skolavslutning i kyrkan för att barnen inte ska påtvingas religiösa inslag, men att religion redan finns i vår vardag och accepteras gör att det framstår som lite dubbelmoral

 1. Detta förhållningssätt kallas dubbelmoral och förekommer flitigt hos PK-journalister, -politiker, myndighetspersoner och andra med verklighetsförnekande uppfattning.

  Gilla

 2. Men att ta barnenklasserna på besök i moské . Det är ju helt ok. Då är det bildning .
  Kollade på aktuellt och opion Vem är det som proterstera, Jo socialdemokrater som inte är Svenskar.
  Alltid är det politiska företrädare som inte är Svenskar som vill förbjuda
  allt som är Svenskt och Svenska traditioner.
  Inget annat land i världen skulle låta flyktingar påverkar landets styrning, svenska politiker kvoterad in flyktingarna
  I partistyrelsen.
  Hela tiden är det viktigare vad icke svenskar vill än vad landet folk vill.
  Har två döttrar som sjöng i kyrkan i många år och ingen av dom är troende.
  Jag tror att vanligt folk med sunt förnuft. Inte är rädda att gå in i en moské eller kyrka.
  Och inte ser något problem med det, men muslimer som anser att alla andra är orena.
  De borde stannat kvar i sina länder och ställt krav på sina regeringar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s