Unga killar har kommit till insikt, medan tjejer är positiva till fortsatt invandring

Hösten 2018 genomförde Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) en enkät där 6.000 slumpvis utvalda unga i åldern 16–29 år deltagit och resultatet presenteras nu i en ny rapport.
 
Sjukvården är för första gången den viktigaste samhällsfrågan för unga bland både tjejer och killar, men även migration, integration, klimat och jämställdhet anses vara viktiga frågor.  Allt fler unga är positiva till droger och oron för krig samt terrorism ökar. Framför allt märks en ökad oro, särskilt bland tjejer, för den personliga tryggheten.
 
Men det som sticker ut är de ungas syn på invandring. Majoriteten av Sveriges unga är positiva till invandring och invandrare överlag, men attityden skiljer sig åt mellan killar och tjejer. Allt fler unga, fram­förallt tjejer, ser invandring som något positivt för Sverige, samtidigt som allt fler – framför allt killar – vill att Sverige tar emot färre flyktingar.
 
Det är intressant att tjejer oroar sig över sin trygghet, men inte för att bli våldtagen eller rånad, utan istället handlar det om rädsla för att utsättas för hot, hat och lurendrejeri på internet, eller inbrott och skadegörelse. Killarna däremot oroas för att utsättas för våld utomhus. Tjejerna är samtidigt positiva till fortsatt invandring, vilket betyder att man inte gör kopplingen till konsekvenserna som till exempel ökad kriminalitet i samhället.
 
Det är synd att den där BRÅ-undersökningen som efterfrågats i flera år inte kommit till stånd tidigare, så att våra unga kunde titta på lite fakta innan de tycker till. Jag misstänker dock att denna undersökning kanske är en aning friserad för att passa den förda politiken som allt annat numera, eller så har indoktrineringen fallit väl ut.
 
ung

4 reaktioner till “Unga killar har kommit till insikt, medan tjejer är positiva till fortsatt invandring

 1. Det beror mycket vilket område man bor i. Tjejer från rika familjer som bor i rätt område.(alltså som bor långt ifrån invandrare täta områden)vill ha fler invandrare hit. Medan andra flickor som drabbats och har över i segregerade områden har annan syn.
  Sen har vi skolan. Som hela tiden försöker påverka barnen att flyktingar är bra för Sverige och att vi inte klarar vår välfärd utan dem. De nämner inte att de dränerar vår välfärd. Elever skriver hur lärare ger dem sämre betyg för de fråga sätter flykting mottagandet.
  När skolor tystar ner elever som har egna åsikter. Sån är det faktiskt ett hot mot demokratin och ett lag brott
  När man försöker hjärntvätta barn.
  Sen vinklas frågorna för att få vissa resultat. Har träffat journalister som gett sig ut till ett område och bara rapporterat de positiva sakerna.
  Om vi hade haft en politiskt oberoende media så hade det stått helt andra saker och resultaten hade visat andra värden

  Gillad av 1 person

 2. Kan det bero på i vilken mån känslor får styra åsikter?
  Eller tilltron till auktoriteter?
  Att kvinnor inte gärna avviker från PK-normen utan vill smälta in.
  Möjligen.
  Mina närmaste referenser ger ingen klar vägledning…

  Gillad av 1 person

 3. De mest korkade ”kvinnorna” blir ju huvudlösa, oavsett dom vill eller inte, och konstigt nog fylls det på i leden per automatik.
  Skulle Gammelmedia vara lite mer upplysande, så kanske många kvinnor skulle tanka till innan…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s