Alla borde granskas på samma villkor

Noterar att tidningarna skriver om att Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson fått ut ersättning för dubbelt boende, men tydligen ska hon ha följt reglerna så det ser mer ut som en tidningsanka.

Det intressanta är dock att man främst lyfter fram högerpolitiker som ekonomiska fifflare som jag upplever det – är vänstern helylle eller undviker man med flit att granska dem lika hårt? Jag tror tyvärr att media är rätt partiska när det kommer till att granska politiker och deras förehavanden i allmänhet.

I en perfekt värld hade alla makthavare oavsett partitillhörighet varit under lupp och journalisterna hade gjort det jobb de är ditsatta för att göra – gräva, ifrågasätta och ställa ansvariga mot väggen!

Ledarsidorna och Rebecka Weidmo Uvell är bra exempel på riktig journalistik, där man inte vänder bort blicken från uppenbara kopplingar som pekar på felaktigheter som bör belysas för allmänheten. Tyvärr är duktiga journalister idag en bristvara – ungefär som kompetenta politiker.

anka.jpg

2 reaktioner till “Alla borde granskas på samma villkor

  1. De som granskar och kritiserar vänstern stängs ju av på löpande band nu. I det gamla nu avskaffade Sverige kände alla ett ansvar för sitt uppträdande och verkande och utövade makten, politisk eller journalistisk, hederligt. Det är nu borta och alla roffar åt sig bäst dom kan. Politikerna inget undantag. Det är systemet som måste ändra, personligt krav och ansvar införas, och de som inte följer reglerna ska kunna sparkas med kort varsel.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s