Ännu en flicka våldtagen och mördad i Indien – dags att införa kemisk kastrering som straff?

En 12-årig flicka våldtogs och mördades av två män när hon besökte ett tempel med sin 16-åriga moster. Incidenten skedde när flickan besökte ett tempel i Madhya Pradeshs huvudstad Bhopal tillsammans med sin moster och två män kom fram till henne. De tog flickan till en avskild plats där de våldtog henne samt därefter krossade hennes skalle med stenar och lämnade henne död på platsen. Polisen misstänker nu att den 16-åriga släktingen, som var ansvarig att se efter flickan och inte var där när flickan fördes bort, är inblandad i brottet.

Statens oppositionsledare Kamal Nath twittrade efter händelsen att Madhya Pradesh är ökänt för att vara den stat i Indien med flest antal våldtäktsfall. Han ifrågasatte också när det ska sluta så att deras döttrar och systrar kan få leva i en trygg miljö.

Jag har skrivit otaliga inlägg om alla dessa våldtäkter och mord på flickor i Indien, men man vänjer sig aldrig. Indien och Afghanistan verkar vara de två länder i världen där kvinnor behandlas sämre än sämst. Ett människoliv är inget värt om det råkar vara av kvinnligt kön och tydligen är det i deras ögon tillåtet att behandla flickor och kvinnor precis som man behagar. Man skänker inte en tanke åt att dessa individer som man skändar och mördar faktiskt är någons dotter eller syster. Tror de inte längre på kharma och återfödelse i Indien baserat på hur man levt sitt liv?

Att man infört dödsstraff för våldtäkt på flickor under 12 år verkar inte tillräckligt – kanske bör man införa kemisk kastrering som straff för våldtäkt överlag, oavsett flickans ålder, för att det ska få effekt.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6984089/Girl-12-gang-raped-beaten-death-rocks-two-men-visit-Indian-temple.html?fbclid=IwAR24ZIJrOAWWvkGm4iwbMSKDuuwyQ_ROO4u-80C3D2JGW5wkhUwoW23eeL8

indien

2 reaktioner till “Ännu en flicka våldtagen och mördad i Indien – dags att införa kemisk kastrering som straff?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s