Med nuvarande regering vid rodret tar Sverige ett steg närmare ett inbördeskrig för var dag som går

Dramatisk men mäktig bild från protesterna i Venezuela. Det är inte omöjligt att vi får se liknande kravaller i Sverige inom en snar framtid i och med att landsfadern Löfvén driver på motsättningarna mellan olika grupper i samhället genom sin totala ignorans och brist på lyhördhet.
I dagens första maj-tal kommer fokus som alltid att ligga på att klassificera alla oliktänkande som högerextremister, istället för att ta reda på vad vanliga människors ilska och frustration grundar sig i. Stefan Löfvén kommer aldrig att lyckas vända skutan eftersom han varken vill se, höra eller tala om de riktiga problemen i landet! 🙈🙉🙊
Att NMR idag demonstrerar på olika håll i landet målas i media upp som något förfärligt som måste förbjudas och även om jag inte sympatiserar med organisationen, så kan man inte blunda för att det är ett symptom på att något är ruttet. Men att vägra se problemen och ta sitt ansvar göder bara hatet och polariseringen!
vrenexuela.jpg

10 reaktioner till “Med nuvarande regering vid rodret tar Sverige ett steg närmare ett inbördeskrig för var dag som går

 1. Så blir det när de ekonomiska klyftorna blir alltför stora.En hela tiden minskande elit äger allt mer.Det har föga med etnicitet att göra.Dock kan det vara så att en elistisk,etnisk grupp förtrycker en eller flera ndra etniska grupper.Det ser vi på många ställen i världen,inte minst i Sverige.Det är inte rimligt att tre av de rikaste personerna i Sverige äger lika mycket som sextio procent av befolkningen.

  Gillad av 1 person

  1. Ekonomiska ”klyftor” är inte problemet. Snarare att folk nekas att bestämma över sitt eget liv och livsvärde. Staten och eliten bestämmer hur du skall leva, alla skall leva likadant. Alltså statligt förtryck. Sveriges modell är baserad på att plundra de flitiga, arbetsamma och framgångsrika och dela ut till de misslyckade, lata och odugliga så att alla utan att behöva anstränga sig lever lika gott. Sovjetkommunismen med andra ord. Den modellen har hittills visat sig vara ett totalt misslyckande varhelst den tillämpats. Sverige är en smältdegel brukar politikerna säga, i botten, den breda allmänheten, där blir allt bränt, och ”skiten”, politiker, proffstyckare, byråkrater, flyter ovanpå. Marx filosofier, vilka i selektivt valda delar kom att bli basen för kommunismen, menar att alla människor skall ha samma möjligheter att av egen maskin kunna arbeta sig upp till den nivå i samhället dom själva väljer. Somliga kanske vill ha ett lättare liv och leva enklare, andra arbeta och slita hårdare och få mer ut av det materiellt. Sverige tillåter inte det. Under ytan jäser det i det tysta, ingen tillåts säga det öppet, det kan mycket väl plötsligt explodera i ett väpnat uppror en dag.

   Gillad av 2 personer

   1. Var går gränsen mellan flitiga,arbetssamma,framgångsrika och lata,misslyckade,odugliga? Det finns ytterst få flitiga och framgångsrika och de kan räknas på handens fem fingrar.Ingvar Kamprad var en av dessa,till exempel.Vare sig du vill erkänna det eller ej så tillhör enligt min mening vare sig du eller jag de flitiga,arbetssamma,framgångsrika såvida du inte tillhör den yttersta eliten.Den yttersta eliten har framgångsrikt infiltrerat staten med sk.lobbying för att stifta lagar och med lagens hjälp skapat en förmögenhet på folket bekostnad.Jag måste rekommendera dig att se Requiem for the American dream.Noam Chomsky förklarar det mycket bättre än jag kan göra.
    Infiltrationen var påtaglig under alliansens tid och gemensamma tillgångar såldes billigt ut till privata intressen.Många myndigheter är infiltrerade av privata intressen och det har pågått länge.Folket skinnas och blir fattigare och fattigare och det orsakar spänningar som påverkar alla,även de allra rikaste.

    Gilla

   2. Sen skall det ju verkligen erkännas att Sverige totalt misslyckats med att hävda sin plats i världsekonomin.Kronfallet på senare tid speglar omvärldens misstro till att Sverige kan leva upp till överenskomna förpliktelser.Det är allvarligt ifall det beror på systemfel såsom en tex en undermålig utbildning och att vi därav inte längre är konkurrenskraftiga.Men återigen,sveriges yttersta elit lyckades under allianstiden mer än väl med att slå sönder välfärden.En dum och outbildad befolkning skulle tvingas åter att buga och bocka inför eliten.Dock så biter verkligheten också eliten i svansen och kronfallet har gjort de flesta rejält fattigare.En ond cirkel har åter inletts där utländska företag kan köpa upp våra företag till högre och högre rabatt.Vem minns inte när norskt näringsliv köpte upp många av våra företag? Den högerpolitik som rådde under Reinfeldts tid var förödande för vårt samhälle.Nu tror en del att vi med samma högerpolitik fast i annan förpackning skall rätta upp det.Det går aldrig eftersiom högerpolitik ggår ut på att äta ut varandra från samhället och den innersta cirkeln skall bli mindre och mindre men förmögnare.Där har du gnistan till en samhällsbrand.

    Gilla

   3. @Rolf. Var går gränsen. Den är enkel, mellan de som försörjer sig själva hederligt och inte ligger andra till last eller lägger sig i andras angelägenheter. Ingvar Kamprad är ett berömt exempel, men jag tror det finns en hel del ”Kamprads” fortfarande i Sverige även om alltfler nu flyr. Vad beträffar dig vet jag inte, vad beträffar mig har jag aldrig utnyttjat någon annan eller parasiterat på andra. Vad gäller infiltrationen av tjänstesektorn och mediesektorn började den omkring 1917, och har aldrig upphört. När enpartistaten som leddes av socialisterna föll 1975 klagade den nya regeringen på att det helt enkelt inte gick att ändra på något. Socialismen var så starkt inbäddad i byråkratin att byråkraterna helt öppet och oblygt upplyste valda regeringsmedlemmar att dom hade inget med saken att göra. Att eliten har med lagens hjälp skapat en förmögenhet på folket bekostnad är väl ganska typiskt en diktatur och i synnerhet en sovjet diktatur.

    Gilla

 2. Åsiktsförtrycket är kompakt i Svea rike, Jenny.
  Man behöver dock inte vara rädd för att du skulle ha minsta tanke på att ge upp.
  Du är sannerligen en makalös och outtröttlig fighter, Jenny.
  Vilken underbar prestanda, energi och tåga du har.
  Det känns som om man bara inte kan förlora när du är med i laget.

  Undertecknad är också avstängd för närvarande.
  För nedanstående inlägg blev straffet 30 dagar, från den 2 april.
  FB förklarade att innehållet var ”hatiskt”.

  Med vänlig hälsning
  Claudia de Longueville
  —————————

  https://www.facebook.com/groups/1064008413756604/permalink/1290775211079922/

  Gillad av 2 personer

  1. Ditt inlägg är inte hatiskt Claudia snarare roande! 🎯😁

   Facebook-polisen är inte kloka någonstans och deras enda uppgift är att tysta obekväma röster – bedrövligt!

   Tack för Dina vänliga ord – vi ger aldrig upp! 😘

   Gillad av 1 person

 3. Avstäningarna är inget annat en censur.vi får bara säga och skriva det svenska politiker vill.
  det om något påminner om Sovjet.
  Sen det med ekonomi. Om du har en miljon så kan du snabbt göra det till fem. Men har du inte mat idag så har du nog inte i morgon heller. Fattiga jobbar 14 timmar för en maskara för att rika inte tycker de är mer värda.
  Har sett en fattig bli miljonär . Han ändrades från ödmjuk person till en som spottade på.

  Det är fel på det svenska systemet det plundrar heliga och ärliga arbetare så mycket av vi får mindre kvar att leva på än vad flyktingar får i bidrag som aldrig jobbat. För de klagar så mycket och har massa lobbyister som ljuger för politikerna.
  Svenska politiker har gjort tusentals nyanlända och kriminella miljonärer med hjälp av våra skattepengar .
  Så kanske är det medvetet!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s