Hatets fader – Safar Al-Hawali

Genom sin 3.000-sidiga bok ”Muslimer och Västs civilisation”, som publicerades 2018, försökte den saudiska predikanten Safar Al-Hawali återuppliva ideologier från sin tid som aktiv i ”Islamic Awakening movement” samt kritisera den saudiska regeringen för att sträva mot frigörelse och modernitet.
Rörelsen uppviglade till hat mot andra religioner, uppmanade till jihad i Afghanistan och andra ockuperade muslimska länder samt motsatte sig att den saudiska regeringen tillät amerikanska trupper att ha sina baser på den arabiska halvön under operation Ökenstorm 1991.
Al-Hawali kräver att jihad ska vara huvudfokus i den dagliga undervisningen och distribueringen av hans böcker ledde till att han arresterades den 12 juli 2018.
Den radikala hatpredikaten blev känd under 1990-talet som en av ledarna i det islamiska uppvaknandet tillsammans med predikanten Salman Al-Odah. Al-Hawali utnyttjade sin position som akademiker för att uppmana sina följare att utöva jihad i ockuperade muslimska länder. Han arresterades 1994 för att ha vägrat sluta med sina hatpredikningar och släpptes efter att ha avtjänat sitt femåriga straff, men hans extrema åsikter och fatwas var fortfarande tillgängliga på hans hemsida.
Han vägrade erkänna Al-Qaedas existens och kallade Bin Laden för ”sheikh”. När han blev tillfrågad i TV varför han använde en så respektfull titel, menade Al-Hawali att Bin Laden är oskyldig tills motsatsen bevisats.
Al-Hawali pekar hela tiden ut väst som den stora fienden i sin bok, där han även stödjer terroraktioner oavsett om den påverkar muslimska samhällen. Han menar vidare att muslimer har en religiös skyldighet att stödja jihadister.
I ett föredrag med titeln ”Svar till de som förespråkar Jesus Kristus religion”, uppmanar han lärare att under sina lektioner lägga tid på att uppmana till fiendskap mot judar och kristna.
Han kritiserar även den saudiska regeringen för att ha investerat i underhållningssektorn, till exempel biografer och anser att muslimer istället har en skyldighet att förbereda för jihad med stöd av regeringen.
Han har uppmanat till att åter börja med självmordsattacker och kallar det ”martyroperationer” som försvagar fienden och ökar modet hos muslimer.
-”Jihadister ska hedras, inte fängslas och om de gör något fel ska de rättas.”
Intressant porträtt av en av de alltför många hatpredikanterna som finns runt om i världen, inte minst i Sverige. Det är dessa obehagliga personer som är roten till väldigt mycket ont samt orsaken till att otaliga oskyldiga människor slaktats i religionens namn.
Man hade önskat att den svenska regeringen hade gjort mer för att stoppa utvecklingen av radikal islam i Sverige, men tyvärr verkar de ha slagit dövörat till för gott och det kan komma att få förödande konsekvenser!
hate

En reaktion till “Hatets fader – Safar Al-Hawali

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s