Ny lag som gäller från och med idag medför att muslimska kvinnor i Sri Lanka inte längre får täcka sina ansikten av säkerhetsskäl – när ska Sverige vakna?

Åtta dagar efter påskbombningarna i Sri Lanka, träder idag en ny lag i kraft i landet som innebär att muslimska kvinnor inte längre får täcka sina ansikten eftersom de då inte kan identifieras.

Detta väcker återigen frågan varför Sverige fortfarande inte har infört ett burkaförbud? I en tid där terrorhotet är fortsatt högt i Europa och Sverige huserar mest extremister per capita utan någon som helst kontroll över dessa, är det helt klart en säkerhetsrisk att det går omkring människor i vårt samhälle som vi inte har en aning om vem de är och vad de döljer under kläderna.

Det är dessutom uppseendeväckande att dessa maskerade kvinnor kan hämta ut paket på posten utan att behöva identifiera sig, medan vi vanliga människor alltid måste kunna identifiera oss och inget undantag görs ens om det gäller ens barn eller hund.

Hur länge till ska Sveriges makthavare fortsatta vara naiva? Vad är viktigast för ett land – tänka på landets säkerhet och skydda dess invånare, eller gå på tå för att inte kränka någons religion? Det är uppenbart var våra politikers sympatier ligger!

Det är trots allt ett fritt val att bosätta sig i vårt land och det bör nämnas att burka samt niqab egentligen inte har något med religionen islam att göra, utan är ett påfund från män som vill kontrollera sina kuvade kvinnor. Att införa burkaförbud skulle därför i mina ögon inte anses som att man inskränker religionsfriheten, utan snarare bekämpar kvinnoförtrycket!

https://www.itv.com/…/sri-lankans-celebrate-mass-on-tv-fol…/

slöja.jpg