Ungern är det land i Europa som är mest mot migration och inte helt oväntat toppar Sverige listan över de länder som är mest pro-migration

En europeisk undersökning, European Social Survey (ESS), visar att anti-migrationssympatier har legat stilla i Europa sedan migrantkrisen för några år sedan – förutom i Ungern där dessa sympatier är fem gånger högre än övriga EU.

ESS anses vara den viktigaste och mest trovärdiga representativa undersökningen i Europa. Analytiker har tittat på frågor kring migration vartannat år sedan 2002.

Undersökningen visar att migrationskrisen 2015 inte förändrade européernas åsikt kring migration radikalt och det är inte sant att människor fick nog av att ta emot migranter. Anti-migrationsssympatier har framförallt växt i områden där man inte tagit emot så många migranter och skillnaden mellan det stängda öst och öppna väst blir mer och mer tydlig.

Den viktigaste slutsatsen i undersökningen är att attityderna mot migration är neutrala i det lång loppet och att de länder som man undersökt delar mer eller mindre samma uppfattning om fördelar och nackdelar med migration.

Vissa länder har blivit mer accepterande till migration – till exempel Portugal, Irland och Storbritannien.

Bland de länder där migration sågs som positivt från början och som tagit emot många migranter, till exempel Sverige som nu ses som en ”no-go-zone” av den ungerska regeringen, har inte attityderna förändrats nämnvärt. Detsamma gäller länder som Norge och Schweiz.

Ungerns mer fientliga inställning mot migration, främst från länder utanför Europa, har nu gått om länder som Ryssland, Turkiet och Israel. På andra plats över länder som är emot migration placerade sig Tjeckien.

Det var verkligen inte oväntat att Sverige skulle föräras första platsen på den här listan, men det är lite märkligt att attityderna inte förändrats markant under de senaste åren utan är fortsatt positiva. Lämpligt nog sammanfaller presentationen av undersökningen med det stundande EU-valet. Antingen har de frågat ett visst klientel i den här undersökningen, eller så lever jag i en filterbubbla!

https://dailynewshungary.com/anti-migration-feelings-in-eu…/

rejection.png

2 reaktioner till “Ungern är det land i Europa som är mest mot migration och inte helt oväntat toppar Sverige listan över de länder som är mest pro-migration

  1. Vi kan konstatera att sovjetkommunismen som dominerade östra Europa var etniskt bevarande.Medvetenheten om problemen med en alltför stor invandring lever ff kvar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s